FOTO EXCLUSIV Zgonea se vede cu prietenii într-o cârciumioară, la şosea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ultimele zile au fost deosebit de încărcate pentru preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Printre numeroasele legi controversate pe care s-a gândit domnia sa să le "scoată" la votat în această perioadă, al treilea om în stat şi-a făcut timp şi pentru prieteni. E vorba de "baronul" Dumitru Dobrică, vicepreşedintele PSD Buzău, până de curând consilier judeţean.

5 decembrie 2013, la ceas de seară. E ajun de Moş Nicolae. Într-un restaurant retras din Otopeni, la câţiva kilometri de Bucureşti, are loc o reuniune de "familie". Doi vechi prieteni, Valeriu Zgonea şi Dumitru Dobrică, se întâlnesc la un pahar de vorbă. Deapănă oare amintiri din concediile petrecute împreună? Sau poate se întreabă unul pe altul ce cadou şi-ar dori de Sărbători?

Timpul e scurt, întâlnirea durează doar o oră. La urma urmei, ambii sunt foarte ocupaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a ridicat de mai multe ori de la masă pentru a fi mai convingător în ceea ce spune

simeon stalpnicul png

Până mai acum o lună, Dumitru Dobrică a fost consilier judeţean la Buzău. Se ocupa de bunul mers al lucrurilor din judeţ, de problemele oamenilor. Dar şi de afaceri! Are firme de condus. Are contracte de milioane de euro cu instituţii publice din judeţ. Vreo problemă? Procurorii au spus că da. Conform presei locale, Dumitru Dobrică ar fi fost in vizorul procurorilor DNA pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirii unor infracţiuni.

Conform declaraţiei sale de interese, rezultă că în perioada 2007-2010 a încheiat nu mai puţin de 11 contracte publice cu unele primării din judeţul Buzău. Dobrică a încasat prin intermediul firmei sale nu mai puţin de 12 milioane de euro de la primăriile din municipiul Buzău, Pătârlagele, Cilibia, Măgura, Ţinteşti şi Amaru.

La ieşire, Zgonea i-a arătat bunului său prieten, “baronul” Dobrică, luminiţele de Sărbători

simeon stalpnicul png

Prin demisia din noiembrie, Dumitru Dobrică a declarat că vrea să înlăture orice fel de bănuieli, având în vedere că deţine mai multe firme aflate în relaţii contractuale cu instituţii publice. Gurile rele spun că şi-a dat demisia tocmai pentru a putea pune mâna pe deszăpezirea judeţului.

Şi Valeriu Zgonea e la fel de ocupat. Trebuie să pregătească două proiecte de legi "importante" pentru ţară. Legea amnistiei şi graţierii, prin care ar trebui eliberaţi 9.000 de hoţi şi câţiva politicieni "de-ai casei", condamnaţi pentru corupţie.

Şi Legea Codului penal, prin care parlamentarii şi aleşii locali scapă de o mulţime de griji. Scapă de grija Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care nu-i va mai putea ancheta. Scapă de grija Agenţiei Naţionale de Integritate, care nu-i va mai putea declara incompatibili. Mai mult, legea le va da, practic, voie aleşilor locali să încheie contracte din bani publici cu cine vor ei, poate chiar cu firmele propriilor familii. Cei prinşi că au furat din bani publici până în 500.000 de euro scapă doar cu o amendă în cazul în care returnează banii. Asta dacă ar fi prinşi!Dar, totuşi, poate cei doi au discutat doar despre vacanţele petrecute împreună...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net