Vacanţă pentru bugetari: 2 decembrie, zi liberă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Guvernul a adoptat, miercuri în şedinţă, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Potrivit hotărârii Executivului, liberul din 2 decembrie va fi recuperat pe 17 decembrie, în ultima sâmbătă dinaintea Sărbătorilor.

Executivul a decis în şedinţa de miercuri ca ziua de 2 decembrie 2016 să fie zi liberă. Astfel, mulţi români se vor bucura de vacanţă începând cu 30 noiembrie, miercurea viitoare, Ziua de Sfântul Andrei şi până duminică, 4 decembrie.

De obicei, astfel de decizii îi vizează în special pe bugetari. Firmele private, care nu pot închide activitatea, în zilele declarate libere de Guvern, trebuie să le acorde angajaţilor timp liber la altă dată.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, legea prin care ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, este declarată zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional. Scopul propunerii legislative este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

1 iunie devine astfel a 14-a zi liberă din an, după 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie şi 25 şi 26 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net