Urşii, în vizită în «oraşul rulotelor»

Ultima actualizare:

    Ursul a sfâşiat un cort şi a rănit o copilă
Ursul a sfâşiat un cort şi a rănit o copilă

Zeci de turişti au tras o spaimă zdravănă în noaptea de joi spre vineri. În timp ce dormeau în corturile instalate pe Valea Cerbului, din Buşteni, s-au trezit cu Moş Martin peste ei. Sperietura a fost reciprocă, animalul rănind o fată în momentul în care a luat-o la sănătoasa.

”Oraşul rulotelor”. Aşa este denumită, vara, Valea Cerbului din Buşteni. Sute de corturi şi rulote împânzesc păşunile în căutarea aerului curat şi al răcorii. De ani buni, turiştii au parte şi de musafiri nepoftiţi, în ciuda capcanelor şi sistemelor de avertizare montate. Urşii coboară din pădure, în căutarea hranei. 

La fel s-a întâmplat şi joi noaptea, când un urs înfometat a vrut să-şi demonstreze şi abilităţile de... atlet. După ce în tabără s-a dat alarma, ursul, speriat, a luat-o la fugă spre pădure. Ca şi cum ar fi concurat la proba cu obstacole, Moş Martin a făcut un salt peste un cort. În aer însă, cu ghearele, a sfâşiat pânza şi a rănit o fată de 13 ani care dormea în cortul respectiv, alături de părinţi. 

“Minora nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în pericol. A suferit plăgi la nivelul antebraţului şi braţului stâng şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sinaia”, a declarat dr. Daniel Nicolae, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova. Se pare că tot joi noapte, la Azuga, poliţiştii au fost sesizaţi că un urs a spart un geam la o locuinţă. Fiarele chiar au devenit “obiectiv turistic”, având în vedere că sunt multe persoane care vin în zonă doar să vadă şi să fotografieze sălbăticiunile care cotrobăie prin gunoaie.

“Anul trecut am venit prima oară. Am numărat şase urşi, într-un singur loc. Anul acesta am văzut doar unul. A fost tare haios. Căuta în gunoaie. A găsit o sticlă în care era apă sau suc şi a început să bea din ea”, a declarat, pentru Click!, Raluca Drăgan, din Bucureşti.

Turiştii spun că urşii de pe Valea Cerbului sunt prietenoşi. “Nu se dau la turiştii care vin prea aproape de ei. Sunt prietenoşi. Stau şi la poze. Dar trebuie să fim prudenţi. Sunt totuşi animale sălbatice”, a adăugat Raluca. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net