Uraaa! De luni este mai ieftină cazarea la mare

Ultima actualizare:

    Familiile cu copii se pot bucura de vacanţă la mare mai ieftină de săptămâna aceasta
Familiile cu copii se pot bucura de vacanţă la mare mai ieftină de săptămâna aceasta

Litoralul iese din perioada de foc a vârfului de sezon, astfel că tarifele la cazare vor scădea începând din săptămâna 17-23 august. Prima ieftinire va fi de cel puţin 10%, urmând ca preţurile să scadă treptat până la 1 septembrie, când începe programul social „Litoralul pentru toţi“, potrivit Adevărul.

Vremea este îmbietoare, la fel şi tarifele la cazare pe Litoral în a doua jumătate a lunii august. La hotelul Splendid (4 stele) din Mamaia, preţul unei nopţi de cazare scade de la 127 euro la 95 euro, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus, parcare şi wireless. 

Pentru servicii de masă separate se vor plăti: la mic dejun - 6 euro/persoană/zi; demipensiune - 9 euro/persoană/zi, pensiune completă - 18 euro/persoană/zi. La hotel Mercur-Minerva (3 stele), din Mamaia, tariful scade de la 2.810 lei la 2.620 lei pentru un sejur de 5 nopţi, pentru două persoane, în regim all inclusive. La hotel Pescăruş (2 stele) din Mamaia, pachetul de 6 nopţi de cazare va costa de la 1.296 lei la 1.051 lei pentru două persoane. În Eforie Sud, hotelul Capitol (2 stele) ieftineşte preţul la cazare de la 643 lei/noapte la 595 lei/noapte pentru 7 nopţi de cazare, pentru două persoane. 

La Cap Aurora, hotelul California (3 stele) oferă cazare pentru două persoane, timp de 6 nopţi, la un tarif ce coboară de la 1.428 lei la 1.184 lei. Evenimentele continuă cu spectacole, târguri, petreceri şi întreceri sportive în fiecare staţiune, cap de afiş fiind Festivalul Antic Tomis de la Constanţa, declarat cel mai frumos din ţară, ce se va ţine în perioada 28-30 august. 

Reduceri cu până la 30 la sută

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a comunicat că tarifele hotelurilor de pe Litoral se vor diminua cu până la 30% începând de la jumătatea săptămânii viitoare, urmând să ajungă la 90-210 lei pe noapte pentru un hotel de 3-4 stele din Mamaia şi la 70-190 lei pentru o structură similară în staţiunile din sud. 

„Sărbătoarea Sfintei Maria a adus cel mai aglomerat weekend pe Litoral. După această dată, tarifele încep să se diminueze treptat, astfel că după 20 august scăderea va ajunge la 30%”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR. 

Astfel, la un hotel de 2 stele din Mamaia tariful va fi cuprins între 85 de lei şi 98 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, la 3 stele - între 93 lei şi 145 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4 stele - între 120 lei şi 210 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus. 

În sudul Litoralului, turiştii se pot caza din 20 august la un hotel de 2 stele, plătind între 45 lei şi 80 lei pe zi, fără mic dejun, între 73 lei şi 125 lei pe zi de persoană la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4 stele vor achita între 130 lei şi 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus. 

Locuri multe în Jupiter, Venus şi Saturn

Staţiunile care vor oferi cele mai multe locuri la preţuri reduse sunt Jupiter, Venus şi Saturn. Aceste tarife vor fi valabile în perioada 20-31 august, după care vor scădea cu încă 30%, în luna septembrie. În această perioadă, în weekend-urile din vârf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe Litoral este de 90-100%, iar în cursul săptămânii e mai scăzut, ajungând la 70-80%, transmite FPTR. „Toate hotelurile dispun de camere libere. Tarifele pe Litoral au urcat cu până la 30% începând cu 15 august, cele mai scumpe pachete fiind vândute în Mamaia, iar cele mai ieftine în staţiunile din sud“, a spus Răducan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net