UPDATE Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat

Ultima actualizare:

    Patriciu Achimaș Cadariu a decis să demisioneze în urma scandalului dezinfectanților diluați din spitale
Patriciu Achimaș Cadariu a decis să demisioneze în urma scandalului dezinfectanților diluați din spitale

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat, au declarat luni pentru News. ro surse guvernamentale, precizând că acesta a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş în care l-a informat despre intenţia de a demisiona, nefiind încă depus un document oficial.

UPDATE. Premierul Dacian Cioloş a anunţat, luni, că a acceptat demisia ministrului sănătăţii. "Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului preşedinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al sănătăţii", arată premierul Dacian Cioloş, într-un comunicat de presă transmis de guvern.

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul sănătăţii părăsise sediul Guvernului, unde ar fi avut o discuţie cu Cioloş şi unde s-a desfăşurat şedinţa cu specialiştii din domeniul medical.

Demisia ministrului sănătăţii are loc în plin scandal legat de dezinfectaţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de Hexi Pharma.

Vineri, în Bucureşti a avut loc un miting în care a fost cerută demisia ministrului Patriciu Achimaş Cadariu, iar sâmbătă premierul Dacian Ciloş a convocat la guvern o şedinţă cu specialiştii din sănătate, pentru a găsi o soluţie în această situaţie. Cadariu nu a participat la această şedinţă, deşi iniţial existaseră informaţii legate de prezenţa sa în guvern.

Un alt scandal care a marcat mandatul de şase luni al lui Cadariu a fost cel al copiilor disgnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, mai mulţi bebeluşi pierzându-şi viaţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net