UPDATE Curtea Constituţională a respins sesizările lui Zgonea

Ultima actualizare:

    Valeriu Zgonea a făcut sesizările în calitate de președinte al Camerei Deputaților
Valeriu Zgonea a făcut sesizările în calitate de președinte al Camerei Deputaților

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a făcut la Curtea Constituțională două sesizări privind modificarea Regulamentului forului şi a procedurii de revocare a sa din funcţie. Marți, magistrații se reunesc pentru a le discuta, potrivit News.ro.

UPDATE. Judecătorii Curţii Constituţionale au respins în unanimitate sesizarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea legată de maniera în care a fost modificat Regulamentul Camerei, iar sesizarea de neconstituţionalitate a revocării lui din funcţie a fost respinsă cu majoritate de voturi.

Prima sesizare se referă la modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care şeful forului îşi poate pierde funcţia automat, odată cu pierderea sprijinului politic. De asemenea, aceasta prevede că o solicitare de revocare poate veni de la grupul parlamentar care l-a propus pe preşedinte, şi nu doar de la grupul din care acesta face parte.

A doua sesizare se referă la Hotărârea Camerei Deputaţilor prin care funcţia de preşedinte a fost vacantată, în baza modificărilor considerate neconstituţionale de către Valeriu Zgonea.

Primul termen de judecare a dosarelor a fost 21 iunie, însă CCR a amânat dezbaterile pentru aprofundarea cauzei, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.

Valeriu Zgonea a pierdut, în 13 iunie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului Permanent după ce a fost revocat din funcţie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net