UPDATE Atenție! Doar urgențele sunt asigurate în spitale timp de două ore

Ultima actualizare:

    Medicii amenință cu greva generală dacă nu li se vor asculta doleanțele
Medicii amenință cu greva generală dacă nu li se vor asculta doleanțele

Greva de două ore din sistemul sanitar a început miercuri, la ora 8.00. Protestul se va încheia la ora 10.00. În acest interval, medicii vor asigura doar urgențele.

UPDATE. Asistenţi medicali din toate spitalele sunt în grevă de avertisment, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, care protestează la Spitalul Floreasca din Capitală, alături de aproximativ 100 de sindicalişti. Liderul sindical a spus că singura scandare în timpul grevei de avertisment va fi „grevă generală”, care este programată să aibă loc în 31 octombrie, aproape 69.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas exprimându-şi acordul pentru această formă de protest.

Medicii sunt în grevă de avertisment, miercuri, între orele 8.00 și 10.00. Așadar, aceștia au oprit munca pentru a atrage atenţia asupra problemelor din sistemul sanitar.

Potrivit legii, în timpul protestului, în policlinică şi pe secţii activitatea va fi redusă la 30%, ceea ce înseamnă că persoanele programate la consultaţii sau internare ar trebui să amâne venirea la spital până după terminarea grevei. Singurii care vor munci la capacitate normală vor fi angajaţii din Urgenţe.

Angajații din Sănătate cer aceeaşi salarizare pentru personalul din unităţile clinice şi cele neclinice, dar şi calcularea sporurilor şi a altor drepturi la salariul de bază actual. O altă revendicare este folosirea aceleiaşi grile pentru tot personalul de specialitate, care are aceeaşi funcţie, respectiv aceleaşi atribuţii, însă studii diferite.

Medicii spun că, dacă guvernanţii nu le vor rezolva solicitările, la sfârşitul lunii vor intra în grevă generală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net