Unde mergi în vacanță ca să te tratezi și cât te costă

Ultima actualizare:

    Oana și Vlad au mers în vacanță în Grecia și acolo au reușit să conceapă copiii în ”eprubetă”  Fotografii: Andreea Dancu
Oana și Vlad au mers în vacanță în Grecia și acolo au reușit să conceapă copiii în ”eprubetă” Fotografii: Andreea Dancu

Tot mai mulți români merg în vacanță nu doar pentru a se plimba, ci mai ales pentru a-și rezolva problemele medicale. Așa economisesc bani și reușesc să îmbine utilul cu plăcutul. Click! îți spune unde mergi în vacanță ca să te tratezi și cât te costă.

O vacanță este de două ori mai frumoasă când te întorci acasă fie cu dantura ca-n reviste, cu retușuri estetice sau cu problemele de sănătate rezolvate.

Așa se face că mulți români frecventează mai nou turismul medical. Fie apelează la agenții specializate care le oferă sejururi, plus programări la clinică și bilete de avion ori fiecare se descurcă pe cont propriu.

Infertilitatea se tratează în Grecia

La congresul medical care a avut loc în perioada 23-24 iunie, în insula grecească Kos, autoritățile

au anunțat că Grecia conduce în topul țărilor care fac turism medical.

Sute de mii turiști din lumea întreagă vin la clinicile din Atena pentru fertilizare in vitro. Mulți dintre ei se duc la Clinica Genesis din Atena, una dintre el mai cunoscute din lume.


    La congresul pe tema turismului medical au fost prezente autorități din Grecia, dar și din România
La congresul pe tema turismului medical au fost prezente autorități din Grecia, dar și din România

Aici ajung europeni, dar și australieni și americani. S-a dat vestea că directorul spitalului privat, doctorul Konstantinos Pantos, a avut multe reușite.

Din 2004 și până în prezent, acesta a devenit „tatăl” a peste 40.000 de copii din toată lumea. Potrivit statisticilor, în mai puțin de un an au ajuns aici 250 de cupluri din România.

”Ne-am plimbat, am făcut plajă și am reușit să plec și cu o sarcină”, ne-a povestit Oana Țapu, 35 de ani. Tânăra avea probleme de infertilitate și s-a chinuit timp de șapte ani să devină mamă. Cu ajutorul medicilor greci, aceasta a reușit să aducă pe lume doi băieți, pe Victor  și Tudor, care au 1 an și 3 luni.

”Un copil  este darul lui Dumnezeu, indiferent cum vine. Când am aflat că sunt însărcinată, mi-au dat lacrimile. După atâția ani de așteptări, a fost ireal. Când își dorești foarte tare, abia atunci conștientizezi”, ne-a mărturisit tânăra.


    Americanii Alan Mehrez (61 de ani) și  Aillen Rodriguez Mehrez (45 de ani) au făcut până acum în SUA 16 FIV-uri nereușite. Își încearcă norocul și la în Grecia
Americanii Alan Mehrez (61 de ani) și Aillen Rodriguez Mehrez (45 de ani) au făcut până acum în SUA 16 FIV-uri nereușite. Își încearcă norocul și la în Grecia

Alexandra Mănăilă are 43 de ani. Zece ani s-a chinuit să aducă pe lume un copil pe cale naturală. A pierdut trei sarcini la 8 săptămâni, din cauza trombofiliei de care suferă.

”În 2014, am aflat de clinica din Atena și de medicul Andreas Vythoulkas, iar în 2017 am născut-o pe Sofia. În tot timpul aceasta am făcut nenumărate drumuri București-Atena, din cauza faptului că în urma tratamentului produceam ovocite puține și lunar mă duceam ca să-mi recolteze. În doi ani, s-au adunat 12 ovocite, numărul minim. Am refuzat să mai fac calcule ca să nu mă întrebe copilul meu cât m-a costat să-l fac. Avem două joburi ca să-mi permit”, ne-a spus femeia povestea ei cu final fericit.

Acum își strânge fetița în brațe și ochii îi rând de fericire. Procedura FIV în Grecia costă între 3.000 și 5.000 de euro, mai scump dacă se apelează la ovocite donate.


    Alexandra Mănăilă, alături de fetița sa, Sofia
Alexandra Mănăilă, alături de fetița sa, Sofia

“Femeile ar trebui să aibă primul copil născut până la varsta de 30 de ani. Din păcate, multe aleg să se preocupe mai întâi de carieră și abia apoi de copil, ajungând în felul acesta să-și dorească o sarcină la o vârstă mai întaintată. Trebuie să înțelegem că timpul nu este aliatul cuplurilor care își doresc copii, pentru că odată cu înaintarea în vârstă, problemele de fertilitate se accentuează”, a declarat Dr. Andreas Vythoulkas, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

El este medicul care s-a ocupat de tratamentul pacientelor din România care au ajuns să facă FIV în Atena și le-a monitorizat apoi pe parcursul sarcinii. Cu multe cupluri a rămas prieten și este bucuros să-i țină în brațe pe micuții născuți printr-o minune medicală.


    Medicul ginecolog Andreas Vythoulkas a ajutat multe cupluri din România să devină părinți
Medicul ginecolog Andreas Vythoulkas a ajutat multe cupluri din România să devină părinți

Cancerul de colon și ovarian se tratează în Germania

Femeile care au tumori la aparatul genital sau la sâni merg cu încredere la spitalul german Krankenhaus Nordwest, din Frankfurt. Jörg B.

Engel este șeful departamentului de obsterică-ginecologie  și conduce intervențiile chirurgicale. Are multe stagii de cercetare la activ și a fost chemat la clinici din Paris și New Orleans ca să ajute la cazuri. Astfel că paciente din lumea întreagă se dau pe mâna lui. În jur de 25.000 anual.

O operație în cazul unui cancer costă 8.000 de euro cu internare de șapte zile.

Tot aici, medicii sunt recunoscuți pentru rata de succes în cazul cancerului de colon și a cancerului rectal.

Potrivit medicului chirurg Octavian Popescu, 31 de ani, care lucrează tot la Nordwest, 70% dintre pacienți se vindecă după intervenție. Acesta spune că alimentația, în special carnea roșie, grăsimile și fumatul, sunt vinovate pentru îmbolnăvirea colonului.

Iar statisticile arată că în Germania apar 80.000 de noi cazuri anual de cancer la colon și rect. Costul tratamentului este de 8.000-10.000 de euro.

Pentru bolile cardiace se pleacă în Austria, Franța și Italia

Pentru bolile cardiace românii, și nu numai, pleacă în Austria, Franța, Turcia și Italia. Se caută clinicile Herzzentrum Coswi, AKH Viena, unde montarea unui stent costă între 2.000 și 3.000 de euro, iar înlocuirea unei valve, între 14.000-16.000 de euro.

În Germania, astfel de proceduri se fac cu succes în Spitalul de Cardiologie din Lahr.

Două zile de spitalizare și montarea stentului costă 3.000 de euro. Georges Pompidou, Petite Salpetriere sunt alte opținui pentru tratarea cordului.

Extirparea unei tumori la Viena costă între 7.000 și 35.000 de euro la Spitalul Rudolfina House, Spitalul Confraternite și AKH din Viena.

Cancerul se tratează și în Franța la Institutul Curie, unde curele de chimioterapie și radioterapie costă în jur de 17.000 de euro.  La jumătate din acest preț se tratează cancerul la clinicile turcești Anadolu Medical Center și Acibadem.

De boli neurologice te vindeci în Elveția

Pentru afecțiunile neurologice pacienții cu dare de mână aleg Centrul INI din Hanovra, dar și Spitalul Universitar din Zurich. O operație pe creier pornește de la 30.000 de euro și ajunge până la 60.000 de euro. Pentru recuperare, românii se întorc în țară.

Cine are probleme cu ochii și vrea să se trateze în străinătate alege să meargă în Turcia sau Ungaria.

Aici se folosesc pentru operații de glaucom, catarcată, miopii un laser ultraperformant. Medicii de la Medclin, din Germania, au demonstrat că pot trata cu succes afecțiunile legate de ficat și bilă. Costul se ridică până la 15.000 de euro.

Transplantul de ficat costă 100.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net