Un inginer din Gorj, înger salvator pentru o fetiță de 3 ani și pentru bunicul ei!

Ultima actualizare:

    Inginerul Bogdan Mezdrea a declarat că nu s-a gândit nici o clipă la viața sa, în momentul în care a sărit în flăcări
Inginerul Bogdan Mezdrea a declarat că nu s-a gândit nici o clipă la viața sa, în momentul în care a sărit în flăcări

Un incendiu care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute într-un bloc din orașul Târgu-Cărbunești –Gorj putea curma viața unei fetițe de 3 ani și a bunicului său, dacă eroul Bogdan Mezdrea nu îi salva! Curajul lui Bogdan a schimbat destinul micuței: bărbatul a intrat fără să stea pe gânduri prin fumul înecăcios, târâș a ajuns în apartamentul în care izbucnise incendiul, a găsit-o pe fetiță și pe bunicul acesteia și i-a salvat de la moarte. „Mulțumim din suflet. Bogdan este îngerul salvator al micuței Diana! Nu am cuvinte să îi mulțumesc”, a postat și Adela Lazăr, mama fetiței salvată din incendiu.

Un tânăr tată din Târgu Cărbunești și-a riscat propria viață pentru a salva dintr-un incendiu o fetiță de trei ani și pe bunicul acesteia. Joi trecută, un grav incendiu a afcetat un bloc din orașul Târgu-Cărbunești. Bunicul a coborât cu fetița în brațe de la etajul 4, dar din cauza fumului gros a nimerit chiar în apartamentul de la etajul 1 care ardea mocnit. Fără curajul lui Bogdan Mezdrea, două inimi ar fi încetat să bată. Povestea lui s-a aflat abia la începutul acestei săptămâni, când un localnic a publicat mulțumiri pe Facebook. Bogdan Mezdrea are 36 de ani, este angajat al Consiliului Județean Gorj și are 3 copii. Acesta spune că a făcut ceva normal, căci „nu era să las fetița să moară!”. Bogdan a copilărit în acest oraș, (acum stă în altă localitate n.red.) și îi știa pe oamenii din acel bloc cuprins de flăcări. „Am fost să îmi iau soția de la serviciu și am văzut agitația. Când am ajuns la blocul cu incendiul, Adela, mama micuței, m-a văzut și mi-a zis că fetița e în bloc, nu a ieșit. Mi-a zis să o salvez. Nu am făcut nimic din ce n-ar afce și altcineva. Am intrat în bloc, la intrarea mai erau două personae, le-am luat cu mine și am ajuns la apartamentul de la etajul I unde era fetița leșinată. Am luat-o în brațe și am dat-o celorlalte personae, care aveau măști. Când m-am aplecat să îmi iau ochelarii care îmi căzueră, am dat peste piciorul bunicului. Era și el aproape inconștient. L-am luat în barțe și l-am scos. Acum sunt amândoi bine, sănătoși”, a povestit inginerul Bogdan Mezdrea.


    Micuța Diana își poate îmbrățișa părinții, pentru că un bărbat și-a riscat viața pentru a o salva
Micuța Diana își poate îmbrățișa părinții, pentru că un bărbat și-a riscat viața pentru a o salva

„Bogdane, salvează-mi fetița!”

Adela Lazăr, mama micuței de 3 ani, a strigat disperată la vecinul său Bogdan Mezdrea să îi salveze fetița. Inginerul nu a stat pe gânduri și a intrat prin fumul gros în scara blocului, apoi a intrat, pe burtă, în apartamentul care ardea mocnit și a găsit-o pe Diana, fetița de 3 ani și pe bunicul ei. A ieșit cu amândoi, rapid, prin fumul înecăcios, iar viața celor doi a fost salvată. Diana a primit îngrijiri din partea medicilor la fața locului, la fel și bunicul ei, iar mai apoi micuța a fost transportată la spital. Incendiul a fost lichidat, iar cauza acestuia a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.


    Incendiul din Târgu-Cărbunești a izbucnit la un apartament de la etajul 1 al unui bloc
Incendiul din Târgu-Cărbunești a izbucnit la un apartament de la etajul 1 al unui bloc

„Să fim oameni pentru oameni!”

Povestea din acea seară a fost redată, secundă cu secundă, de un bărbat, pe facebook, la câteva zile bune de la incendiu. „Să fim oameni pentru oameni! Au trecut câteva zile de la incendiul care ne-a afectat mai mult sau mai puțin, care ne-a speriat. Putem să o pățim oricare, majoritatea lăsăm sau uităm câte ceva în priză și de aici o viitoare nenorocire. Discuții peste discuții, dar puțini sunt cei care au vorbit despre un Om care a salvat două vieți: Bogdan Mezdrea este numele lui, un tânăr ca oricare alții, dar pe care Soarta, Norocul sau Dumnezeu l-a adus în acea seară în fața blocului în care putea să se întâmple o tragedie. Printre mulțimea care începea să se strângă în acel loc, o mamă țipa disperată să o ajute cineva, l-a zărit pe el, „Bogdane salvează-mi fetița”, i-a zis. (…) Bogdan și el părinte, chemând și pe alții în ajutor, s-a repezit prin fum, a intrat pe burtă în apartament și a găsit fetița, apoi după ce i-au picat ochelarii, iarăși o intervenție a Sorții sau a lui Dumnezeu, a întins mâna prin negură și a găsit picioarele bunicului. Astfel, două inimi continuă să bată și astăzi. Nu are nevoie de mulțumiri, nici de recunoștință, pur și simplu a făcut ceea ce mulți nu au curajul să facă, în timp ce unii doar privesc, există totuși Oameni care trăiesc pentru alți Oameni, pentru a-i ajuta pe cei de lângă ei… Bravo Bogdane…”, a scris Adelin Cioacă. „Nu am cuvinte să-i mulțumesc lui Bogdan, dar să-i dea bunul Dumnezeu sănătate lui și familiei lui pentru că mi-a salvat fetița și pe tati fără să stea o secundă pe gânduri. Mulțumim din suflet. Bogdan este îngerul salvator al micuței Diana! Nu am cuvinte să îi mulțumesc”, a postat și Adela Lazăr, mama fetiței salvată din incendiu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net