Un fost primar şi fiica sa, prinși când încercau să fugă din ţară

Ultima actualizare:

    Aurică Băran a fost primarul localității Tormac
Aurică Băran a fost primarul localității Tormac

Fostul primar al comunei timişene Tormac, Aurică Băran, și fiica sa au fost prinşi de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să iasă din ţară prin Vama Cenad, scrie Mediafax. Ei tocmai fuseseră condamnați, joi, la șapte, respectiv trei ani de închisoare pentru fraudă.

Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Timiș a anunțat că două persoane, de 53 și, respectiv, 26 de ani, s-au prezentat, joi, în jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere a Frontieri Cenad, cu intenția de a ieși din țară.

La verificarea în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că ambii fuseseră condamnați, în aceeași zi, la șapte, respectiv trei ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

„Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză, tată şi fiică, figurau în bazele de date ca fiind urmărite în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 4 februarie. Acestea aveau de executat pedepse cu închisoarea de şapte, respectiv trei ani, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni (tentativă de înşelăciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false)”, se arată într-un comunicat.

Potrivit unor surse din cadrul instituției, citate de Mediafax, este vorba despre fostul primar al comunei timişene Tormac Aurică Băran, și de fiica sa, Diana Băran, care au fost condamnați, joi, de magistrații Curții de Apel Timișoara, sentințele fiind definitive.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, acestea fiind predate unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn”, se mai arată în comunicat.

Cei doi, alături de alte persoane, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Timișoara în luna februarie 2015.

Procurorii anticorupție îl acuzau pe Aurică Băran că a depus la APIA Deta, pe numele fiicei sale, trei cereri de plată pentru schemele de sprijin de suprafață, pe anii 2011 - 2013, folosind documente false sau care conțineau date nereale, intenția lui fiind de a primi pe nedrept fonduri financiare cu titlu de plăți de suprafață în sumă totală de 180.681,70 de lei, aferentă celor trei campanii, alocată din bugetul Uniunii Europene. Ca urmare a acestor cereri, în contul Dianei Băran s-a plătit suma totală de 30.518,29 de lei.

Erată: În articolul iniţial s-a folosit poza lui Halasz Francisc, inspector şcolar general de Timiş, dintr-o neînţelegere. Ne cerem scuze pentru acest lucru şi menţionăm că domnul Halasz Francisc nu are nici o legătură cu primarul Aurică Băran. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net