Un celebru neurochirurg, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Ultima actualizare:

    Prof. Dr. Leon Dănăilă este încă în activitate la cei 82 de ani ai săiFoto: Facebook Marilena Stancu
Prof. Dr. Leon Dănăilă este încă în activitate la cei 82 de ani ai săiFoto: Facebook Marilena Stancu

Medicul Leon Dănăilă, primul pe lista senatorilor PNL București, a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Celebrul neurochirurg a primit reclamaţii din partea logodnicei deputatului independent Remus Cernea. Ioana Stăniloiu a făcut anun'ul pe pagina ei de socializare.

Activistul civil Ioana Stăniloiu îl acuză pe Dănăilă că ar fi făcut afirmații discriminatorii la adresa femeilor. Neurochirurgul, care spune despre el că este cel mai sărac medic din România şi duce o viaţă modestă, a declarat într-un interviu că reprezentantele sexului frumos nu pot face chirurgie de înaltă calitate.


    Ioana Stăniloiu, logodnica lui Remus Cernea, are 27 de anifoto: Arhiva Personală
Ioana Stăniloiu, logodnica lui Remus Cernea, are 27 de anifoto: Arhiva Personală

”Am depus o sesizare la CNCD pentru a sancționa discursul disprețuitor si discriminatoriu la adresa femeilor al lui Leon Dănăilă. Acest domn candidează la senat pe listele partidului PNL și dorește votul femeilor care sunt "ca bărbații prosti" în viziunea dânsului. Consider că acest comportament trebuie sancționat în special la persoanele publice si la aceia care vor sa ne reprezinte în parlament. Eu nu vreau sa fiu reprezentată de misogini, rasiști, homofobi și xenofobi și mă implic pentru ca aceste comportamente care nu fac cinste nimănui să nu escaladeze. Neutralitatea ajuta opresorul, niciodată victima”, a scris Ioana Stăniloiu pe rețeaua de socializare. 

În această primăvară, Leon Dănăilă spunea pentru Adevărul.ro că femeile ar trebui să stea mai mult la cratiţă. 

"Vă spun foarte precis. În marea chirurgie, nu. Pentru oftalmologie, ORL, pentru asta, da. Dar ca chirurgi adevăraţi... N-au talent.Se spune că un mare chirurg trebuie să aibă inimă de leu, ochi de vultur şi mâini de femeie. Dar femeilor le lipseşte ceva. Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte. Eu când am operaţii noaptea, repet chiar dacă am făcut operaţia aia de 100 de ori: tai aşa, fac aşa, mă duc aşa. Dar doamnele au alte preocupări. Într-adevăr, şi alea sunt foarte importante. Dar, dacă aveţi de operat, bărbaţii sunt mai buni, să ştiţi. Acum sunt şi bărbaţi proşti, ca în orice meserie (râde)”, spunea neurochirurgul pentru sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net