Un autocar s-a răsturnat în județul Brașov. 12 persoane au fost rănite

Ultima actualizare:

    Un autocar s-a răsturnat între Predeal și Pârâul ReceFoto: captură Antena 3
Un autocar s-a răsturnat între Predeal și Pârâul ReceFoto: captură Antena 3

Un autocar cu 37 de persoane s-a răsturnat pe șoseaua dintre Predeal și stațiunea Pârâul Rece, vineri după-amiază, 23 iunie. Oamenii mergeau spre un team building la o cabană din zona Bănicel. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 18:50.

UPDATE ora 21:45: Echipele de intervenţie au reuşit, după mai bine de două ore de la producerea accidentului petrecut pe DN 73 A, în judeţul Braşov, să scoată de sub autocarul răsturnat şi cea de-a doua victimă încarcerată, care avea un braț prins sub vehicul. Autocarul era instabil, așa că s-a lucrat cu mare grijă, pentru a se evita răsturnarea lui. Echipajul de intervenție ar fi putut fi prins sub mastodont. 

26 de persoane au fost transportate la spitalul Județean și Spitalul Militar pentru investigații medicale. S-a săpat cu foarte mare atenție sub brațul barbatului prins, în condițiile în care spațiul era foarte îngust și nu se puteau folosi unelte specifice.

UPDATE ora 20:00: "Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulti s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului", anunţă reprezentanţii Infotrafic. 

UPDATE ora 19:50: Operațiunile de salvare sunt în desfășurare. DN73 este complet blocat. Purtător de cuvânt ISU Brașov: “O persoană este încarcerată și are mâna prinsă. Toate victimele sunt conștiente.” 

UPDATE ora 19:38: Raed Arafat, în direct la DIGI24, a declarat că sunt 12 persoane rănite. Un cetățean străin are fractură deschisă.

UPDATE ora 19:35: O persoană a fost descarcerată, mai există una singură încarcerată. Răniții au fost transportați la Spitalul Județean din Brașov și Spitalul Militar din Brașov. Autocarul a intrat în derapaj pe carosabilul umed și s-a răsturnat pe marginea șoselei.Există și un elicopter SMURD la Târgu Mureș, pregătit pentru a interveni.

În zonă nu se circulă.

UPDATE: Surse medicale spun că există 17 răniți, dintre care cinci se află în stare gravă, notează news.ro

La faţa locului, salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare, trei ambulante SMURD, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.


    Echipe de intervenție din mai multe județe au ajuns la fața loculuiFoto: captură Antena 3
Echipe de intervenție din mai multe județe au ajuns la fața loculuiFoto: captură Antena 3

Raed Arafat a declarat la Digi24 că din 12 persoane sunt rănite, din care una este încarcerată. 10 au leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt conştiente. Pompierii verifică dacă e cineva sub autocar.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net