Uluitor! Oficialii Primăriei sectorului 1 își cer scuze pentru o gafă a Poliției Locale

Ultima actualizare:

    Bicicliștii nu sunt obligați să poarte căști de protecție, conform Codului Rutier actual (foto: Click!)
Bicicliștii nu sunt obligați să poarte căști de protecție, conform Codului Rutier actual (foto: Click!)

Reprezentanții Primăriei sectorului 1 și-au cerut scuze public, prin intermediul unui comunicat de presă, în numele Poliției Locale din sector care a comis o eroare gravă la 1 iulie. Un echipaj al poliției a amendat doi bicicliști care nu purtau căști de protecție în timpul deplasării, deși acest lucru nu este sancționat de lege.

„Primăria Sectorului 1 cere scuze public pentru incidentul din data de 1 iulie 2015, în care două persoane, care mergeau cu bicicleta, au fost amendate de către agenții locali ai Sectorului 1 pentru faptul că circulau fără cască de protecție, deși acest lucru nu este sancționat de lege. Conform unor prevederi mai vechi ale legislației rutiere, bicicliștii erau obligați să fie dotați cu echipament de protecție. Noua legislație rutieră nu obligă, doar recomandă bicicliștilor să poarte pe drumurile publice echipamente de protecție”, se arată în debutul comunicatului.

Oficialii primăriei spun că acest lucru a fost posibil fiindcă Poliția Locală nu a actualizat formularele de contravenție și nu a instruit personalul în vederea aplicării noii legislații rutiere. De aceea, spun edilii, agenții au aplicat niște prevederi legislative învechite. De cealaltă parte, membrii mai multor grupuri de bicicliști din București consideră incalificabil faptul că polițiștii locali nu sunt la zi cu legislația rutieră și că amendează după ureche bicicliștii.

Cei doi bicicliști amendați în baza unor legi abrogate au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se anula procesele verbale de contravenție. Ei nu vor mai fi obligați să achite 630 de lei fiecare (sumă enormă pentru o astfel de abatere).

„Începând de vineri, 3 iulie 2015, când acest incident a ajuns în atenția opiniei publice, Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat și a început un audit la Poliția Locală pentru a verifica dacă agenții locali sunt instruiți conform legislației la zi. Acest incident a fost cauzat și de frecventele modificări ale legislației rutiere”, afirmă reprezentanții Primăriei sectorului 1, în apărarea agenților locali.

Vezi filmarea cu cei doi bicicliști amendați

„Mergeam cu bicicleta pe Calea Griviței in București, în dreptul Gării de Nord împreună cu un amic. Am fost tras pe dreapta inițial de un polițist local. Acesta, fără să se prezinte și fără prea multe detalii, zice că ne amendează că nu avem cască (eu aveam oricum cască). Atunci am pornit camera video”, spune unul dintre bicicliștii amendați.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net