Ultimul telefon, de la ATI. Pacientul a murit imediat după ce a vorbit cu soția

Ultima actualizare:

    În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a supraviețuit. A murit plângândFoto: RO Vaccinare / Facebook
În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a supraviețuit. A murit plângândFoto: RO Vaccinare / Facebook

Sfâșietor! Să fii la Terapie Intensivă, să știi că o să pierzi lupta cu boala și că îți auzi, pentru ultima dată, soția. Un bărbat internat la Institutul de Oncologie Cluj-Napoca nu a fost în stare să zică nimic la telefon. Doar a plâns.

Cazul a fost povestit de Lorenada Farcaș, medic rezident, într-o postare pe Facebook. Medicul descrie cum personalul medical încerca să-i deschidă telefonul și să-i apeleze un aparținător, pentru un ultim telefon. După câteva încercări eșuate de ghicire a codului pin al mobilului, reușesc să intre în agendă și să-i sune soția.

Soția i-a spus că-l așteaptă acasă cu supă

„A fost ultima convorbire telefonică între ei, ultimul apel. Un monolog îngrozitor de ascultat, un monolog în care ea îl întreba dacă supa de pui e în regulă pentru când se întoarce acasă, în timp ce el lăcrima necontenit... «Și griș! Tu să te faci bine acolo și să vii, că pregătesc de toate!», spunea soția. El a mai trăit câteva minute. În saloanele de lângă, pacienții și-au servit în vacarmul injectomatelor, al monitoarelor și al tuburilor de oxigen, cina. Și pentru următoarele 12 ore m-am prefăcut că ușa închisă a salonului de vis a vis de camera de gardă nu ascunde decât o fereastră spre Grădina Botanică. Nu se vorbește despre moarte într-un spital. Ca medic, cu mâinile încă amorțite de manevrele de resuscitare, trebuie să îți păstrezi calmul, umorul și mintea limpede. Pentru că sunt alții care depind de tine fizic și emoțional”, a povestit dr. Loredana Farcaș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net