Ultima zi de zbenguială pentru elevi!

Ultima actualizare:

    Trei milioane de elevi se întorc astăzi la şcoală. Următoarea vacanţă este în aprilieFoto: Dorin Constanda
Trei milioane de elevi se întorc astăzi la şcoală. Următoarea vacanţă este în aprilieFoto: Dorin Constanda

Nouă zile de distracţie continuă. Asta au făcut elevii în această vacanţă. Unii au fost la munte, unde este zăpadă. Alţii au fost la piscină, în parc cu rolele sau la bunici.

Luni (15 februarie), sună din nou clopoţelul în şcoli. Elevii se întorc în bănci, după ce s-au distrat în cele nouă zile de vacanţă între semestre. Unii au fost la munte, unde au găsit zăpadă, tocmai bună de schiat sau alunecat cu placa. Alţii au profitat de vremea primăvăratică şi au ieşit în parcuri.

”Ne-am jucat muuult. Am făcut şi ceva teme, adunări, scăderi. Am fost cu mami şi cu tati la cumpărături. Aşa m-am distrat eu în vacanţa asta. Păcat că nu a fost zăpadă, dar şi aşa a fost bine, că am stat mai mult în parc”, ne-a spus Erica, de 7 ani, elevă în clasa întâi. Am găsit-o în Parcul Herăstrău, la leagăne, alături de surioara ei Rebecca, de 5 ani, şi de prietena lor, Delia, de 7 ani. Aleile parcului şi locurile de joacă au fost pline de copii care au venit să se bucure de ultima zi de vacanţă.

Tot la joacă în aer liber au venit Ela, Ana şi Amira, de 15 şi 17 ani. ”Ne aşteaptă un grup de prieteni să ne distrăm împreună. Nu am plecat din Bucureşti pentru că am avut antrenamente. Facem polo de performanţă. Dar tot am avut timp să mergem la un film”, ne-a spus Ana, în timp ce Ela ne-a făcut o demonstraţie de viraje cu skateboardul.

De luni, va fi mai puţin timp de distracţie, pentru că începe semestrul II. Următoarea vacanţă va începe pe 22 aprilie şi va ţine până la 3 mai.

Pârtiile au fost arhipline

Ultimele zile de vacanţă au umflat conturile hotelierilor de pe Valea Prahovei. Părinţii s-au înghesuit să-şi ducă prichindeii la schi sau la săniuş pentru a se bucura de zăpada care a mai rămas pe creste. Din zori şi până la miezul nopţii s-a stat pe pârtie, mai corect... la coadă la telecabină. Unii au schiat, alţii au optat pentru placă şi cei mai mulţi s-au distrat la săniuş. Duminică (14 februarie), se circula bară la bară la intrările în localităţile Comarnic şi Buşteni. 

Aglomeraţie şi la Paradisul acvatic

„Profităm de ultimele zile de vacanţă. Amalia s-a bălăcit toată ziua în piscine şi pe tobogane. Am scos-o cu pielea încreţită din apă”, ne-a povestit Felicia, mămica Amaliei, o fetiţă de 6 ani care abia aşteaptă să revină în bănci luni. „Mi-e dor de doamnă şi de colega mea de bancă”, ne-a spus micuţa, pe care am găsit-o duminică la amiază la Paradisul acvatic de la Braşov. În acest weekend, vânzările de bilete au depăşit orice aşteptare. “S-au vândut 100 de intrări în doar 40 de minute”, ne-a spus administratorul parcului. Un bilet costă 50 de lei pe zi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net