Ultima tentativă a PSD de a opri mega protestul de duminică: "Facem 12 milioane de plăpumi pentru săraci!"

Ultima actualizare:

    Duminică seară se anunţă un protest de amploare în Bucureştifoto: Click!
Duminică seară se anunţă un protest de amploare în Bucureştifoto: Click!

Ţara arde şi baba se piaptănă! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, pare că a găsit soluţia pentru a îmblânzi situaţia din teren, care a luat adevărate proporţii în ultimele zile. Sâmbătă 170.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, iar duminică sunt aşteptaţi şi mai mulţi protestatari. Între timp, la "Viaţa satului" de la TVR, Daea, membru ai PSD de peste 15 ani, vorbeşte despre cele 12 milioane de oi, din lâna cărora s-ar putea face plăpumi pentru săraci, într-o încercare disperată de a arăta ce proiecte măreţe are partidul.

Ministrul Agriculturii (67 de ani) loveşte din nou! Dacă recent a fost criticat că foloseşte discuri pompoase, la emisiunea "Viaţa Satului" de la TVR ministrul a vorbit pe înţelesul tuturor, dar a stârnit hohote de râs. Întrebat dacă are vreun proiect pentru fermnieri prin care să pună la punct centre de colectare pentru piele şi lână, ministrul s-a dezlănţuit.


    Ministrul Agriculturii a găsit soluţii pentru lâna care până acum era aruncată de fermierifoto: captură video
Ministrul Agriculturii a găsit soluţii pentru lâna care până acum era aruncată de fermierifoto: captură video

"Există un fond suveran de investiţii! Prin buget nu avem această posibilitate, dar încep şi aceste centre de colectare să funcţioneze. Oaia are trei producţii proncipale! Are lâna, are mielul, are carnea şi evident, cele de lapte, au şi laptele. Lâna este după cum ştiţi aruncată, dată foc! Lâna la umiditate trăieşte sute de ani... De aici explicaţia că ciobanul stă cu cojocul pe el afară. Un singur duşman are lâna ... molia şi acela acţionează la mediul uscat. Ţăranul îi dă foc, dar nu o rezolvă nici acolo, în pământ nu putrezeşte. Am găsit soluţia să o exploatăm, în termoizolaţii, în asfaltare sau un alt exemplu...Sunt 12 mililoane de oi în România. Aveme 3 kilograme de lână per oaie, tot atâtă lână are şi o plapumă! Ar fi 12 milioane de plăpumi pentru săracii ţării", a spus ministrul la TVR.

Petre Daea, este membru al partidului de peste 15 de ani şi a mai condus ministerul în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase. Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timişoara, în 1973, iar în perioada 1982-1983 şi-a luat doctoratul în agronomie.

În urmă cu doar câteva zile, ministrul a fost criticat pentru discursul său alambicat, pretențios şi fără noimă după ce a folosit fraze de genul ”să preiei cu dibăcie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detașezi cu putere de percepție direcțiile de acțiune” sau ”puterea de percepție nu-ți dădea posibilitatea să prinzi cu toată dibăcia conturul realizării, dar mai cu seamă nu-ți puteai așeza mintea pe hârtia de scris pentru a putea proiecta viitorul agriculturii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net