Uite unde se mută Spitalul Floreasca!

Ultima actualizare:

    Aici se va construi spitalul. În prezent, pe acest teren funcționează un cămin de bătrâni
Aici se va construi spitalul. În prezent, pe acest teren funcționează un cămin de bătrâni

Spitalul de Urgență Floreasca se va muta din centrul Capitalei. La fel și Spitalul de Arși, de pe Calea Griviței. Ambele vor funcționa în clădiri noi, care vor fi construite pe un teren de 7 hectare de la marginea Bucureștiului. Astăzi, s-a semnat un protocol de relocare a celor două unități.

Șoseaua București-Târgoviște, numărul 10. Aici, se va deschide în cel mult patru ani spitalul pentru care, miercuri, ministrul Sănătății Florian Bodog și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat un protocol de colaborare. Este vorba de un teren cu o suprafață de 7,2 hectare, care se află la intersecția Șoselei București-Târgoviște cu strada Gh. Ionescu Sisești, din Sectorul 1. În prezent, pe terenul acesta se află un cămin de bătrâni. „Clădirea căminului va fi demolată și va fi reconstruit un alt imobil în apropiere pentru acest centru”, a declarat primarul Dan Tudorache.


    Terenul pe care se va construi unitatea spitalicească se află lângă Restaurantul „Doi cocoși”
Terenul pe care se va construi unitatea spitalicească se află lângă Restaurantul „Doi cocoși”

„Am constatat, împreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, care este administratorul celor două clădiri, că, practic, orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, practic, s-au făcut renovări la secţia de Terapie Intensivă şi, în rest, mare lucru nu se mai poate face”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Prin urmare, s-a decis că este nevoie de o nouă clădire în care cele două spitale să fie relocate. Asta nu înseamnă, de pildă, că imobilul în care funcționează acum Spitalul Floreasca va fi demolat. Aici, va urma să funcționeze Ambulatoriul spitalului.

În ceea ce privește costurile, primarul Dan Tudorache a declarat că „vor fi suportate de Primăria Sectorului 1 integral. Bugetul primăriei este destul de mare să-şi permită asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200 - 250 de milioane de euro, cu toate dotările. Adică, Primăria Sectorului 1 va da spitalul la cheie, sperăm în trei-patru ani. Suntem în linie dreaptă şi putem să ne apucăm de treabă. Împreună cu ministerul Sănătăţii”, a mai precizat Tudorache.

Edilul a dat asigurări că zona în care se va afla spitalul este una accesibilă, având în apropiere stația de metrou Străulești, dar şi centura Capitalei.

„Are intrare din Bucureşti-Târgovişte, deci accesul se poate face direct din Bucureşti-Târgovişte şi există şi o stradă laterală care ar putea fi folosită. (...) În zona respectivă, e o staţie de metrou, este foarte aproape de centura Bucureştiului. Eu zic că este o zonă foarte accesibilă. Acest spital va fi dotat cu heliport, deci va avea toate condiţiile”, a mai spus primarul Dan Tudorache.

Potrivit ministrului Sănătății, spitalul va avea mai multe secții decât are în prezent Floreasca. De asemenea, va crește și numărul de paturi. „În ceea ce privește Spitalul de Arși, acesta va deveni centru de mari arși în cadrul Spitalului de Urgență. Astfel, vor fi relocate cele 60 de paturi existente în prezent și vor fi adăugate altele pentru terapie intensivă”, a încheiat ministrul.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net