Uite cum se dau ajutoarele pentru cei afectați în Italia!

Ultima actualizare:

    Sinistrații, orfanii și rudele românilor decedați la Amatrice vor fi ajutați de statul român
Sinistrații, orfanii și rudele românilor decedați la Amatrice vor fi ajutați de statul român

Guvernul a decis măsuri pentru ajutorarea familiilor, răniților și celor afectați în urma cutremurului din centrul Italiei, din 24 august. Copiii orfani, rudele vor primi bani, ca și cei care au rămas fără case și locuri de muncă.Click! vă spune cum vor fi acordate acestea.

Chiar de astăzi, 31 august, va sosi la Amatrice, în Italia, un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalităţile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm, a spus premierul Cioloş, la finalul comemorării de marți, 30 august, din Italia, scrie digitv.ro.

Prim-ministrul a precizat că, deşi ajutorul dat de stat nu este semnificativ din punct de vedere financiar, este important ca el să ajungă cât mai repede la victime.

Şeful Executivului a spus că cele trei femei care au rămas internate, după ce una dintre victime a fost externată în cursul zilei de marţi, sunt într-o stare bună şi se recuperează. O altă pacientă va fi externată zilele acestea, a mai spus Cioloş.

Potrivit datelor MAE, 11 români au murit în cutremur, 6 sunt răniţi şi aproximativ 30 de români se află în taberele de sinistraţi.

Ministrul muncii, Dragoş Pîslaru a declarat, marţi, 30 august, că ar putea acorda ajutoare financiare românilor ale căror case au fost distruse pe baza unor declaraţii pe proprie răspundere, pentru că în cea mai mare parte aceştia şi-au pierdut actele oficiale.

„Vrem ca ajutoarele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ele. Dacă ar fi să rămânem în regulile birocratice ar trebui să aşteptăm documente care să dovedească că locuinţele lor s-au dărâmat, documente care să demonstreze că ei stăteau acolo”, a declarat ministrul Muncii Dragoş Pîslaru, potrivit digitv.ro.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 6.000 de euro pentru copiii rămaşi orfani în urma cutremurului din Italia, în sumă de 1.000 de euro pentru fiecare persoană decedată în seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuinţe au fost distruse în proporţie de peste 50% şi îşi menţin reşedinţa în Italia şi 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinţă proprie, dar nu mai au unde să stea după seism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net