Uite cum să cumperi cel mai potrivit mărţişor

Ultima actualizare:

    "Am mărţişoare pentru toate gusturile şi toate buzunarele", spune Marian, comerciantfotografii: Florin Şuler
"Am mărţişoare pentru toate gusturile şi toate buzunarele", spune Marian, comerciantfotografii: Florin Şuler

Mâine sărbătorim 1 Martie, ziua în care vom primi şi vom dărui atât mărţişoare, cât şi flori. Însă, aceste mici simboluri ale primăverii trebuie alese cu grijă şi cumpărate în funcţie de persoana căreia vrei să i le oferi în dar. Iată câteva sfaturi de care să ţii cont când mergi la cumpărături pentru ca gestul tău să fie unul apreciat.

Ce sentiment vrei să transmiţi?

Gândeşte-te la sentimentul pe care vrei să-l transmită mărţişorul dăruit de tine: dragoste, respect, devotament, simpatie, iubire. Alege mărţişorul în funcţie de relaţia pe care o ai cu femeia căreia vrei să i-l dăruieşti. Asta, ca să nu faci vreo gafă. Ar fi penibil, de exemplu, să oferi unei colege de la muncă, femeie căsătorită şi, eventual, şi cu copii, un mărţişor sub formă de inimă. 

De unde cumperi?

Mărţişoarele se vând în această perioadă peste tot - de la tarabe până la supermarket-uri, magazine de bijuterii şi târguri de cadouri. Contează foarte mult de unde alegi mărţişorul. Dacă, de exemplu, optezi pentru o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumperi numai din magazine renumite care vând bijuterii sau să alegi dintre brandurile foarte cunoscute. Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă 3 lei nu este din argint!

Atenţie la ambalaj!

Indiferent de ce mărţişor vei alege, acesta trebuie să aibă un ambalaj: un plic, o cutiuţă mică şi drăguţă, un săculeţ etc. Nu cumpăra mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Nu uita că pentru o femeie ambalajul contează foarte mult. Verifică şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate.

Cât trebuie să scoţi din buzunare

Mărţişor pentru mama? Ia ceva de calitate!

Mărţişorul pe care i-l dăruieşti mamei tale trebuie să fie unul special. Aşadar, evită să cumperi orice îţi pică în mână când treci pe lângă tarabele vânzătorilor. Alege, în schimb, ceva de calitate, de exemplu un mărţişor din aur sau argint, sub formă de broşă sau pandantiv. Poţi opta şi pentru un trifoi sau un coşar, dacă ştii că mama ta este o femeie care ţine la tradiţie. Evită să iei mărţişoare iefine şi de prost gust accesorizate cu pene, biluţe, mărgeluţe puf sau paiete. Evident, mărţişorul trebuie să fie ambalat într-o cutie atrăgătoare. 

Bijuterii pentru iubită sau soţie

La prima vedere, pare simplu să alegi mărţişorul pentru iubita sau soţia ta – unul în formă de inimă este cel mai potrivit. Însă, află că un astfel de cadou trebuie ales cu mare grijă. Optează pentru bijuterii pe care femeia de lângă tine să le poarte cu plăcere şi, pentru ca acest cadou să fie în spiritul primăverii, cumpără şi un şnur alb-roşu. O pereche de cercei, un parfum, un inel, o brăţară sau un colier cu pandantiv sunt mărţişoarele perfecte pentru o femeie căreia îi plac bijuteriile. Pe de altă parte, dacă vrei să cumperi un mărţişor clasic, alege un trifoi, un coşar sau un mărţişor cu flori. 

Gest simbolic pentru colege

Mărţişorul pe care îl dăruieşti trebuie să fie ceva simbolic şi clasic– un trifoi, un coşar sau floricele. Evită mărţişoarele sub formă de inimă pentru că transmiţi, chiar dacă nu vrei, un mesaj care le-ar putea pune pe gânduri pe colegele tale. Atenţie! Cumpără acelaşi model pentru toate femeile, asta ca să nu se nască invidii şi discuţii. 

Cel mai ieftin aranjament floral te costă în jur de 30 de lei

Flori găseşti pe toate drumurile, atât la tarabele din piaţă, de pe lângă staţiile de metrou, înşirate pe trotuare cât şi la florării. De 1 Martie se oferă flori de primăvară: ghiocei, zambile, lalele, narcise dar poţi dărui şi flori exotice precum orhidee. De asemenea, pentru ca surpriza să fie cât mai mare, poţi cumpăra un coş ornamental cu flori. Alegerea este a ta pentru că şi banii sunt tot ai tăi. Dacă vrei să ştii cât te costă florile, află că pentru un bucheţel de ghiocei vei plăti 1 leu, iar firul de lalele costă între 2 şi 4 lei. Zambilele în ghiveci cu pământ ajung la 10 lei, iar un fir te costă 3,5- 4 lei. Trandafirii au preţuri între 8 şi 10 lei, irişii costă 4-5 lei firul, freziile tot 4 lei firul, iar un coş ornamental ajunge la 30 dar şi până la 55-60 de lei. Evident, preţurile sunt estimative, deoarece contează foarte mult zona din oraş de unde cumperi dar şi florile: dacă sunt boboci, dacă sunt deschise, mai mici sau mai mari şi mai frumoase. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net