Uite cum s-au mobilizat să-şi renoveze spitalul!

Ultima actualizare:

    Secţia de pediatrie  este reabilitată de  locuitorii oraşului
Secţia de pediatrie este reabilitată de locuitorii oraşului

Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc este renovată în totalitate din banii şi prin munca localnicilor. Membrii unei organizaţii nonguvernamentale muncesc deja, cu mare spor, de câteva zile.

„Ideea o am de câţiva ani, după mai multe experienţe neplăcute cu copii internaţi acolo, nu din vina medicilor, ci a dotărilor. Mai întâi, am mers pe firul legal, să văd în ce condiţii poate fi renovat un spital. Am înţeles că primarul are o atitudine foarte pozitivă faţă de comunitate şi că, din punct de vedere legal, nu are posibilitatea finanţării, nu poate investi bani în spital, şi nici Consiliul Judeţean Suceava nu poate. Am vrut să văd apoi dacă se poate implica comunitatea printr-un ONG sau fără ONG. În cele din urmă am obţinut o colaborare cu managerul spitalului care, de asemenea, este un om extraordinar de deschis, care se zbate puţin mai mult decât alţii şi ne-am gândit să implicăm comunitatea”, a explicat pentru adevarul.ro Nicoleta Bogoş, preşedinta Asociaţiei „Licuricii Fericiţi”, iniţiatoare proiectului.


    Totul s-a făcut prin  muncă benevolă  şi bani din donaţii
Totul s-a făcut prin muncă benevolă şi bani din donaţii

La renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc lucrează mai mulţi voluntari de la firme de construcţii, membri ai asociaţiei şi angajaţii unei firme de mobilă. În doar patru zile, aceştia au răzuit pereţii, au scos vechea gresie şi faianţa, au fost făcute reparaţii pentru ca pereţii să fie perfect drepţi, s-a zugrăvit cu var cu ioni de argint, singurul var antiseptic recomandat în spitale.


    Pereţii au fost  îndreptaţi şi  zugrăviţi cu  var antiseptic
Pereţii au fost îndreptaţi şi zugrăviţi cu var antiseptic

De asemenea, a fost mascată soba pentru că există centrală, însă cum soba nu poate fi dezafectată, a fost transformată într-un colţ vesel de măsurat şi cântărit copiii. Au fost schimbate instalaţia electrică şi sanitară şi au fost pregătite pardoseala şi pereţii pentru ca o firmă specializată să toarne, la cald, linoleumul antibacterian şi un tapet antibacterian de doi metri înălţime. 


    A fost schimbată instalaţia  electrică şi sanitară
A fost schimbată instalaţia electrică şi sanitară

Apoi urmează mobilierul şi dotările necesare came-rei de primire, toate noi, achiziţionate de la firme medicale de profil. Secţia de Pediatrie a spitalului câmpulungean are nouă saloane. La sugestia constructorilor, pe lângă baia comună, în două dintre saloanele mai mari vor fi amenajate băi.Primarul municipiului Câm-pulung Moldovenesc, Mi-hăiţă Negură, a pre-cizat că a demarat un proiect pentru a renova întregul spital, pe care doreşte să-l aducă la standarde europene. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net