Uite cum s-au distrat în Hotelul de Gheaţă!

Ultima actualizare:

    Ionuț Georgescu și soția sa au avut nevoie de o șubă din blană de oaie pentru a se încălzi
Ionuț Georgescu și soția sa au avut nevoie de o șubă din blană de oaie pentru a se încălzi

Au vrut să aibă Sărbători ca niciodată, cu atât mai mult că lipseşte zăpada. Au ales Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac unde, înainte de culcare, turiştii îşi urează ”Somn uşor, vise plăcute! Ţurţurii să ne sărute!”.

Este zăpadă doar pe crestele munţilor. Cei care au dorit să se bucure de omăt, dar şi de un Crăciun deosebit, au ales să doarmă la zero grade, într-una din cele 14 camere din Hotelul de Gheaţă, de la Bâlea Lac. Printre turiştii care au dormit la 2000 de metri altitudine a fost şi Ionuţ Georgescu, preşedintele clubului de baschet Steaua, şi soţia lui, împreună cu mai mulţi prieteni.

Soția lui Ionuț a „cântat”  la pianul din gheață
Soția lui Ionuț a „cântat” la pianul din gheață

Scaunele din bar sunt acoperite cu blănuri
Scaunele din bar sunt acoperite cu blănuri

El a postat imagini din hotelul îngheţat, unde a dormit o noapte. Înainte de culcare, în loc de rugăciune, a rostit celebrul: ”Somn uşor, vise plăcute, ţurţurii să ne sărute!”, a scris el pe Internet.

Unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est are anul acesta 14 camere decorate după tema „Europa”. Fiecare cameră are un nume care să amintească de ţări ale Uniunii Europene. Camera care reprezintă România este decorată cu o replică în gheaţă a „Coloanei infinitului” şi un bust al lui Constantin Brâncuşi.

„În camera care reprezintă Franţa este sculptat un bust al lui Napoleon şi Turnul Eiffel, în camera dedicată Spaniei avem un toreador cu un taur, iar în camera Olandei, câmpuri de lalele şi mori de vânt”, a spus Lidia Bădilă, PR Ice Hotel Bâlea Lac, citată de Mediafax. Pe tot parcursul sezonului, turiştii au la dispoziţie un restaurant şi un Ice Bar, cu mâncare şi băuturi sofisticate.

Nu este la îndemâna oricui să se cazeze în Hotelul de Gheaţă, de la Bâlea Lac: o noapte în hotel costă 440 de lei, iar în iglu 660 de lei. Copiii cu vârste între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani cazarea este gratuită, scrie Mediafax. Pentru vizitarea hotelului, preţul unui bilet este de 15 lei, iar urcarea cu telecabina dus-întors costă 60 de lei pentru o persoană. Pentru Revelion, hotelul a fost închiriat de un grup de turişti britanici, chiar dinainte de a se începe construcţia clădirii. „Avem rezervări pentru Revelion, venite din partea unor turişti din Marea Britanie”, a spus Lidia Bădilă.

Hotelul se construiește  în fiecare an, din 2005
Hotelul se construiește în fiecare an, din 2005

Gheață chiar și în farfurii
Gheață chiar și în farfurii

Fiecare cameră reprezintă  o țară din UE
Fiecare cameră reprezintă o țară din UE

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net