Uite ce vor învăţa elevii din toamnă!

Ultima actualizare:

    În liceele de muzică se va studia jazzul
În liceele de muzică se va studia jazzul

De-a arhitectura. Aşa se numeşte o nouă disciplină şcolară, pentru elevii din clasele a III-a şi a IV-a. Dacă doresc, liceenii ar putea studia istoria jazzului.

Din toamnă, elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea învăţa mai multe despre arhitectură şi mediul construit, iar elevii din liceele de muzică vor putea studia istoria jazzului, informează Ministerul Educaţiei.

A fost elaborată şi aprobată programa şcolară pentru disiplina opţională „De-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit” pentru clasele a III-a şi a IV-a. Timp de o oră pe săptămână, elevii acestor clase pot afla informaţii despre modul în care se construieşte mediul, dar şi elemente minimale de arhitectură. 

Programa propune şi activităţi în aer liber, unde elevii să înţeleagă mai bine ce au aflat la orele de arhitectură. Proiectul a fost elaborat în colaborare cu specialiştii din Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Arhitectura şi specialiştii Departamentului de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti.

De asemenea, şi programele şcolare pentru liceele de muzică va fi introdusă disciplina „Muzică vocală de jazz - muzică uşoară” şi „Istoria Jazzului”.

Elevii vor aprofunda Ragtime, Blues, Boogie -Woogie, Bebop, jazz afro-brazilian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net