Uite ce trebuie să faci cu o lună înainte de Crăciun!

Ultima actualizare:

Doar o lună ne mai desparte de Crăciun şi ar trebui să începem de pe acum primele pregătiri pentru Sărbători. Uite care sunt lucrurile de care ar trebui să ai grijă!

  • Stabileşte un buget pentru Sărbători. Trebuie să iei în calcul toate cheltuielile pe care le vei face de Sărbători. Pentru că vei băga adânc mâna în buzunar ca să cumperi alimente şi băuturi pentru masa de Crăciun şi Revelion, cadouri pentru cei dragi, decoraţiuni pentru brad şi casă. Pentru ca în ianuarie să nu rămâi fără nici un ban, ar trebui să fii foarte cumpătat şi să nu cheltuieşti mai mult decât îţi permiţi. 
  • Fă o listă de cadouri. Cadouri pentru prieteni foarte apropiaţi, cadouri pentru copii, pentru soţul sau soţia ta, pentru părinţi, socri, fraţi, surori, cumnaţi… Cam multe cadouri, nu crezi? Asta e, nu ai ce face! Însă, de mare ajutor îţi va fi o listă unde să notezi persoanele şi cadourile pe care le vei cumpăra pentru fiecare în parte. Astfel, nu vei uita pe nimeni şi vei şti ce să cumperi încât darul tău să aducă bucurie.
  • Mergi la magazin să vezi care sunt preţurile. După ce ai făcut lista cu cadouri, ar trebui să-ţi aloci timp pentru a da o raită prin magazine. Caută produsele, vezi care sunt preţurile şi compară-le. Alege ce ţi se pare mai potrivit atât ca preţ, cât şi ca firmă sau brand. Dacă ştii că mama ta îşi doreşte o carte de bucate, nu trebuie să cumperi tot ce-ţi pică în mână. Răsfoieşte mai multe cărţi, scrise de autori diferiţi, vezi la ce preţuri se vând şi dacă sunt potrivite mamei tale. Dacă ea vrea o carte de bucate cu reţete româneşti, nu cumpăra una cu reţete asiatice. Iată un motiv pentru care trebuie să cauţi cu atenţie cadourile şi din timp!
  • Poţi cumpăra decoraţiuni pentru brad. De câteva săptămâni bune, în hypermarketuri au apărut globurile, beteala, instalaţiile de brad şi decoraţiunile pentru casă. Standurile unde sunt expuse produsele de sezon sunt aproape goale. Pentru că, deocamdată, nu se înghesuie nimeni să cumpere. Profită de asta şi aprovizionează-te de pe acum. Tot de ceva vreme, au apărut primii brăduţi în ghiveci. Se vând la preţuri între 45-50 de lei şi pot fi cumpăraţi din magazinele de bricolaj şi amenajări pentru casă. 
  • Fă invitaţii pentru Crăciun sau Revelion. Dacă vrei sa ai prieteni sau rude la masa de Crăciun sau la petrecerea de Revelion, este timpul să faci invitaţiile. Asta, ca să nu-i iei mai târziu prin surprindere şi să fie nevoiţi să te refuze pe motiv că pleacă în altă parte. În funcţie de răspunsuri, vei şti cât şi ce  să găteşti pentru petrecere, cu ce cadouri să te pregăteşti şi dacă invitaţii vor rămâne la tine pentru mai multe zile. În acest fel, vei avea timpul necesar să te organizezi cum trebuie. 
  • Alege ţinutele pe care le vei îmbrăca de Sărbători. Dacă pleci din localitate la munte, va trebui să cumperi de pe acum haine groase şi încălţăminte pentru zăpadă. Asta, dacă nu le ai deja în garderobă. În cazul în care de Revelion vei merge la o petrecere, va trebui să te gândeşti la ce rochie de seară vei îmbrăca şi la ce pantofi vei încălţa. Du-te la magazin şi caută produsele de care ai nevoie. Dacă îţi place ceva, cumpără acum. În preajma Sărbătorilor, rochia roşie şi sexy din vitrină s-ar putea să fie vândută. Sau să n-o mai găseşti pentru mărimea ta. 

Pregăteşte-te pentru curăţenia de sărbători

  • Cumpără de pe acum produse de curăţenie! Îţi vor trebui detergenţi pentru spălat pe jos, pentru curăţat obiectele sanitare din baie, spray-uri antipraf, dar şi soluţii pentru îndepărtarea depunerilor de calcar, piatră şi rugină.  
  • Spală draperiile şi perdelele! Le poţi introduce în maşina de spălat setând o temperatură mai scăzută şi un ciclu de spălare mai scurt. 
  • Curăţă covoarele! Alege o curăţătorie şi fă de pe acum o programare. În preajma sărbătorilor nu vei mai prinde nici un loc liber!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net