Uite ce ar trebui să faci în luna martie!

Ultima actualizare:

Primăvara ne bate la uşă, însă nu prea avem motive de bucurie. Iar asta pentru că luna martie ne va goli buzunarele. Va trebui să ne pregătim pentru ziua Mărţişorului, pentru Ziua Femeii, vom avea de plătit prima tranşă a taxelor şi impozitelor locale, iar unii dintre noi sunt obligaţi să facă şi evaluarea locuinţei. Nu mai vorbim despre faptul că maşina ar trebui dusă la revizie, iar locuinţa - pregătită şi ea pentru sezonul cald. Iată ce ne aşteaptă în această lună!

Cumpără flori şi mărţişoare – Pentru ziua de 1 Martie va trebui să te pregăteşti din timp. Dacă florile trebuie cumpărate chiar în ziua în care le oferi, pentru a fi cât mai proaspete, mărţişoarele pot fi alese cu câteva zile înainte. Asta, pentru a nu cumpăra în grabă orice îţi cade-n mână. Poate nu dai mare importanţă, dar mărţişorul se alege în funcţie de persoana căreia i-l oferi: mamă, soţie, iubită, rude, prietene de familie, colege de serviciu. De asemenea, chiar dacă este un cadou simbolic, mărţişorul trebuie să fie de calitate. Evită-le pe cele care sunt foarte ieftine şi optează pentru modele tradiţionale, sub formă de trifoi cu patru foi sau coşar.Nu uita de cadoul pentru 8 Martie – Va trebui să te pregăteşti cum se cuvine şi pentru Ziua Femeii, care se sărbătoreşte la 8 Martie. Iar cadourile trebuie alese cu mare grijă. Recomandat ar fi să cumperi un parfum, o eşarfă, o mini-vacanţă pentru două persoane, bijuterii sau diferite decoraţiuni pentru casă.Pregăteşte mucenici – Pe 9 martie sărbătorim Sfinţii 40 de mucenici, iar acum este momentul să dai o raită prin magazine şi să cumperi una, două punguţe cu mucenici uscaţi, pe care să-i pregăteşti la tine acasă. Punguţele costă doi, trei lei (în funcţie de gramaj) şi pot fi găsite în orice butic, supermarket sau hypermarket.

Redecorează locuinţa – În această lună ar trebui să-ţi pregăteşti casa pentru primăvară. Acum este momentul să renunţi la sulurile textile pe care le ţineai la uşi şi geamuri, la draperiile groase de iarnă, la păturile şi cuverturile din lână. Fă curăţenie generală şi aruncă tot ce nu-ţi mai foloseşte, eliberând astfel locuinţa de cutii, sticle, hârtii, haine pe care nu le mai porţi, încălţăminte veche etc.

Profită de ultimele reduceri de iarnă – Încă mai ai timp să faci cumpărături la reduceri. În această perioadă magazinele încearcă să scape de colecţiile de haine şi încălţăminte de iarnă, iar promoţiile sunt substanţiale. Însă, ar trebui să te grăbeşti pentru că, în curând, stocurile se vor epuiza, făcând loc hainelor pentru sezonul cald. Tot acum vei găsi reduceri şi la telefoane mobile, gadgeturi, produse electrice, electronice şi electrocasnice.

Pregăteşte grădina – Bulbii de dalii, gladiole, cale, tuberoze trebuie plantaţi până la sfârşitul lui martie. Dacă i-ai scos toamna trecută din pământ ca să-i fereşti de îngheţ, acum este momentul să-i replantezi. Nu uita să cureţi grădina de buruieni uscate, să plantezi seminţe de iarbă şi să tai crenguţele uscate ale copacilor. Tot acum, dacă este cald afară, poţi să începi să te ocupi şi de trandafirii pe care îi ai în grădină.

Achită-ţi taxele şi impozitele – Până la 31 martie trebuie să-ţi achiţi prima tranşă a taxelor şi impozitelor locale. În Bucureşti, dacă-ţi plăteşti dările la stat integral (pe tot anul)  până la această dată, vei beneficia de o reducere de 10%. Tot până la 31 martie eşti obligat să depui la Administraţia Financiară raportul de evaluare a locuinţei, în cazul în care deţii o locuinţă în care desfăşori activităţi economice sau deţii o locuinţă mixtă – în care locuieşti dar desfăşori şi activităţi economice.Fă revizia la maşină – Odată cu venirea primăverii, autoturismul tău are nevoie de o revizie. Important este să verifici la service-ul auto frânele, sistemul electric, bateria, să înlocuieşti, dacă trebuie, filtrele şi uleiul. Tot acum poate fi schimbat lichidul de parbriz pentru iarnă cu unul pentru sezonul cald.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net