Uite câți copii poate naște în siguranță o femeie!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vestea că o tânără din Iași a născut dintr-un foc, pe cale naturală, patru copilași a uimit chiar și lumea medicală. Specialiștii ieșeni spun că n-au mai întâlnit asemenea caz. Deosebit e faptul că mama mai are acasă patru băieți, ceea ce înseamnă că aceasta a fost a cincea sarcină. Iată ce spun specialiștii despre câți copii poate naște în siguranță o femeie!

Irina Cozma, de 29 de ani, din comuna ieșeană Lespezi, a adus pe lume două fetițe și doi băieței, gemeni. Mama n-a știut că poartă în pântece patru suflețele, pentru că n-a fost deloc la medic în perioada sarcinii.

Din fericire, copilașii sunt sănătoși, dar încă se află la maternitate, pentru că s-au născut prematur. Bine este și mama, care s-a întors deja acasă la ceilalți patru copii.

Medicii spun că o astfel de sarcină apare la 13 milioane de cazuri.

La rândul lor, specialiștii ne explică de câte ori poate naște în siguranță o femeie și care sunt riscurile mai multor sarcini.

Nașterea unui copil poate fi cel mai dur moment din viața unei femei, chiar dacă acesta se încheie cu succes. Ținând cont de acest aspect, cercetătorii și medicii și-au pus problema câți copii poate naște în siguranță o femeie.

În general, fetele intră la menstruație pe la vârsta de 13 ani și aceasta durează până pe la 51 de ani. Asta înseamnă că femeia este fertilă, adică poate da naștere, timp de 38 de ani.

Prin urmare, ținând cont că fiecare sarcină durează nouă luni, o femeie poate avea maximum 40 de sarcini. Dar, acest număr reprezintă un real pericol pentru femeie. În primul rând, asta ar însemna că femeia nu are deloc timp să se recupereze între sarcini și nici să recupereze fierul și acidul folic pierdute. Ca să nu punem la socoteală trauma la care este supus organismul la fiecare naștere. Mai mult, sarcinile multiple pot pune viața femeii în pericol, și cu fiecare sarcină riscul de a-și pierde viața crește.

Specialiștii mai spun că fiecare sarcină care urmează după prima este supusă riscului nașterii premature, ceea ce înseamnă că organele copilului nu sunt dezvoltate complet, fapt ce poate produce probleme medicale.

Potrivit medicilor, după cinci nașteri naturale sau trei nașteri prin operație de cezariană, organismul unei femei este slăbit.

Riscul unei rupturi de uter sau riscul afectării vezicii urinare este foarte crescut. De asemenea, pot apărea probleme ale placentei sau sarcini extrauterine. Aceste două complicații pot fi fatale pentru femeie.

Dar asta nu e tot! Cercetătorii de la Universitatea din Columbia spun că, atunci când o femeie naște de mai mult de cinci ori, riscul producerii unei hemoragii este foarte ridicat. Această situație este întâlnită, mai ales, când e vorba de sarcini multiple. Uterul femeii devine rigid, iar mușchii sunt slăbiți. Prin urmare, ei nu se pot contracta după ce placenta este scoasă, moment în care se declanșează hemoragia.

Un alt studiu, efectuat de specialiștii de la Universitatea din Texas, arată că, după a treia naștere, arterele femeii se îngroașă, iar presiunea sângelui crește cu 50%, dublându-se astfel  riscul unui atac de inimă.

Așadar, cercetătorii au ajuns la concluzia că o femeie poate naște în siguranță de trei ori. Orice sarcină în plus îi poate produce complicații severe mamei.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, perioada sarcinii și nașterea se numără printre primele cauze de deces la femei în țările în curs de dezvoltare.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net