Uite câte îți cumperi cu banii pe care-i vei lua în plus la leafă!

Ultima actualizare:

    Reporterul Click! a ales de la raft cele mai ieftine produseFotografii: Sever Gheorghe
Reporterul Click! a ales de la raft cele mai ieftine produseFotografii: Sever Gheorghe

Suntem şase milioane de angajaţi, iar două milioane dintre noi trăim din salariul minim. De la 1 mai, a crescut cu 140 de lei, bani în mână. Reporterii Click! au fost la cumpărături şi vă spun ce înseamnă majorarea în produse.

În cărucior se află  doar o parte dintre produsele de bază aflate în coşul zilnic
În cărucior se află doar o parte dintre produsele de bază aflate în coşul zilnic

Avem cel mai mic salariu minim pe economie, după vecinii bulgari, care câştigă 140 de euro, echivalentul în leva. De la 1 mai, brutul a crescut la noi de la 1.050 lei la 1.250 lei. Dacă vorbim despre bani în mână, totul se reduce la 925 de lei, cu 140 de lei în plus. Suma se va regăsi pe statul de plată abia de luna viitoare. Reporterii Click! au făcut un experiment. Au mers la cumpărături cu lista aferentă, pe care au trecut doar produsele de bază ce se regăsesc în coşul zilnic întocmit de autorităţi, pentru o familie restrânsă.

Au pus în coş cele mai ieftine mărfuri, marcă proprie a magazinului respectiv, şi majoritatea aflate la reduceri. Cu toate acestea, au fost nevoiţi să taie de pe listă multe produse ca să se poată încadra în cei 140 de lei pe care statul i-a dat cu chiu cu vai celor mai săraci români. Pentru peşte, carne de oaie, de vită, telemea de oaie sau brânză proaspătă, alimente care fac parte din coşul zilnic, n-au ajuns banii, iar de produse nealimentare nici nu a putut fi vorba.

Majoritatea cumpărăturilor sunt marcă proprie a hipermarketului
Majoritatea cumpărăturilor sunt marcă proprie a hipermarketului

În cărucior s-au regăsit apa cea de toate zilele, o sticlă de suc, ceva dulciuri pentru cei mici, lactate, legume, fructe, două tipuri de carne, câteva conserve, ulei, făină, mălai şi o pâine. Totul a costat 139,85 lei! Şi câte nu ar mai fi fost de luat...

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net