"Uitaţi, dom’ profesor, un ajutor de 200 €, să-mi fie mai uşor examenul"

Ultima actualizare:

    Gheorghe Țarălungă a fost arestat preventiv pentru 11 infracțiuni de luare de mită
Gheorghe Țarălungă a fost arestat preventiv pentru 11 infracțiuni de luare de mită

Vrei să promovezi examenul la ”Farmacie clinică”? Te costă între 200 şi 600 de euro. Asta le spunea studenţilor profesorul Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultăţii de Farmacie de la Universitatea Ovidius din Constanţa. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru 11 infracţiuni de luare de mită.

Profesorul a fost denunţat chiar de iubita unuia dintre elevii şpăgari. Studentul grec Evangelos Faloutsos i-a povestit tinerei, în dimineaţa zilei de 28 ianuarie, că a mers în biroul decanului şi i-a dat 200 de euro. I-am spus: «Uitaţi, domnule profesor, un ajutor pentru ”Farmacie clinică”, pentru a-mi fi mai uşor examenul», moment în care i-am întins şi plicul cu cei 200 de euro”, a povestit tânărul. Când a văzut banii, profesorul i-ar fi spus: «O să fie uşor pentru tine la examen»”, scrie “Cuget liber”. Tânăra i-a denunţat pe cei doi, iar anchetatorii DNA au descins în biroul lui Ţarălungă.

Evangelos Faloutsos
Evangelos Faloutsos

Procurorii susţin că în momentul în care i-au percheziţionat biroul au găsit, în borseta profesorului universitar, nu mai puţin de 30 de bucăţi de hârtie, de diferite dimensiuni şi culori, cu însemne realizate cu pixul, care reprezentau semnele pe care studenţii trebuiau să le lase în plicurile cu bani, pentru a fi identificate. Mai mult, în următoarele zile, alţi zece studenţi din anii III, IV şi V ai Facultăţii de Farmacie au formulat denunţuri împotriva lui Ţarălungă. Ei au spus că profesorul cerea între 200 şi 600 de euro pentru promovarea unui examen. Alături de Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată şi studentul grec Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

Soţii şpăgari de la UMF Iaşi, eliberaţi că nu prezintă pericol social?

Doctorii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ, cadre universitare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa“ din Iaşi, sunt la un pas de a fi eliberaţi după ce Tribunalul Iaşi a respins, miercuri seară, cererea de prelungire a arestării preventive. Judecătorii au decis ca cei doi soţi acuzaţi de complicitate şi luare de mită să fie cercetaţi în arest la domiciliu, decizia nefiind însă definitivă, scrie Ziarul de Iaşi. Dacă soluţia va fi menţinută şi de Curtea de Apel, cei doi soţi vor părăsi arestul poliţiei. Ei au fost arestaţi preventiv acuzaţi că au cerut de la 20 de studenţi câte 100 de euro pentru a promova examenele. Între timp, alţi 60 de studenţi de-ai celor doi profesori care au fost audiaţi, au spus că au dat mită soţilor Dorobăţ. 

Carmen și Gheorghe Dorobăț cereau mită să dea note mari la examene
Carmen și Gheorghe Dorobăț cereau mită să dea note mari la examene

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net