Uită-te în oglindă să vezi de ce boli te tratezi!

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Specialişti din cadrul Ministerului sănătăţii din Marea Britanie au elaborat un sistem de autodiagnosticare chiar în faţa oglinzii. Astfel, este suficient să ne privim în ochi pentru a observa dacă avem probleme cu nivelul colesterolului şi să ne studiem părul pentru a şti dacă tiroida este hiperactivă. Iată cele 7 indicii care îţi spun cât de sănătos eşti.

• Ochi: micile pete albe de pe iris sau punctele albe de pe pleoape sau gene sunt un semn suficient de alarmant pentru a ne face analizele. Conform doctorilor britanici, ochii ne pot avertiza din timp şi în legătură cu un eventual atac cerebral, prin vascularizarea pronunţată a corneei.

• Gură: dinţii scurţi, pătaţi şi subţiri sunt semnul unor probleme digestive, în special de reflux de acid din stomac. Limba neagră sau cu un aspect poros pronunţat indică o igienă orală precară şi riscul apariţiei de infecţii la nivelul gingiilor.

• Piele: dacă este galbenă, indică faptul că aveţi probleme de circulaţie, prezentaţi riscul apariţiei diabetului sau dezechilibre la ficat. Petele negre de pe faţă apar din cauza hormonului estrogen şi a expunerii prelungite la soare. Ridurile adânci sunt un semn că osteoporoza se instalează în oase.

• Urechi: cercetătorii au descoperit că cei care au un şanţ diagonal pronunţat pe lobul urechii au şanse mari de a dezvolta afecţiuni cardiace periculoase şi să sufere de blocaje ale arterelor.

• Păr: firul subţire este un semn de dezechilibru al tiroidei. Căderea părului este un semn al lipsei de fier. În cazul în care vă pică părul din gene este un semn că tiroida este prea leneşă şi nu produce suficienţi hormoni.

• Obraji: roşeaţa poate fi o problemă locală (n.n. rozacee) sau să indice o afecţiune a organelor interne. De cele mai multe ori, e produsă de un exces de hormon cortizol în organism. Acest hormon duce la dilatarea vaselor de sânge.

• Nas: un nas plin de bubiţe e un semn de probleme metabolice. Pentru cei care au nasul mare veşti bune: au un sistem imunitar bun şi rezistă la infecţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net