Uber ajunge și la Cluj, din august

Ultima actualizare:

    Uber se lansează la Cluj la un an și jumătate după ce s-a lansat la București
Uber se lansează la Cluj la un an și jumătate după ce s-a lansat la București

Uber a debutat în Capitală, cel mai mare oraş şi locul în care un astfel de serviciu ar fi avut cele mai mari şanse să prindă. Acum, la peste un an şi jumătate, urmează extinderea în Cluj. Uber va ajunge în acest oraş în prima săptămână din august.

Tariful nu a fost fixat, dar va respecta contextul local - altfel spus, va fi raportat la preţul mediu per kilometru pe care îl practică firmele de taxi. După cum explică oficialii companiei, mai mult locuitorii din Cluj au ales Uber decât i-a ales Uber pe ei. Totuşi, logica acestei companii e simplă: dacă oamenii descarcă şi pornesc aplicaţia, atunci e interes. Conform informaţiilor comunicate către „Adevărul“, mii de clujeni doresc să folosească Uber şi au descărcat deja aplicaţia.

Serviciul care debutează în Cluj este uberX, cel mai cunoscut al companiei. Serviciul va fi disponibil pentru clujeni şi turiştii care vizitează oraşul începând cu prima săptămână din august.

Directorul general al Uber România susţine că au primit sute de mesaje de la şoferi care îşi doresc să devină parteneri Uber, dar şi feedback-ul de la utilizatori a fost important. Data exactă la care serviciul va deveni operaţional va fi anunţată în curând.

Şoferii care îşi doresc să devină microantreprenori şi să câştige venituri suplimentare conducând propria maşină sunt aşteptaţi să se înregistreze şi să devină parteneri pe uber.com. Conform companiei, în Bucureşti, 37% sunt antreprenori sau liber profesionişti, 31% au un serviciu full-time, în timp ce 22% nu au o altă sursă de venit şi conduc cu Uber în timp ce sunt în căutarea unui loc de muncă. Când au fost întrebaţi de ce conduc cu Uber, 9 din 10 au spus că apreciază flexibilitatea şi venitul în plus.

Ce ar trebui să ştie clujenii despre Uber

Pentru utilizatori, Uber este o aplicaţie în care îţi faci un profil, introduci un card de pe care vei plăti şi apoi foloseşti serviciul. Niciodată nu se dau bani cash şoferului şi comenzile se fac doar prin aplicaţia oficială. De asemenea, traseul este monitorizat prin aceasta. A pornit ca un serviciu de transport oameni, dar acum s-a diversificat şi spre alte domenii tocmai pentru că au fost probleme în anumite oraşe şi ţări.

„Vorbim de un serviciu nou, de tehnologie, şi există oameni care se adaptează puţin mai greu şi care ar vrea să nu existăm. Noi mizăm însă pe educaţia oamenilor, să înveţe ce face şi la ce e utilă aplicaţia noastră“, spunea Nicoleta Schroeder, manager general Uber România, într-un interviu „Adevărul“.

Pe piaţa locală există uberX, pentru pasageri - primul care a ajuns în Bucureşti şi cel care ajunge în Cluj acum. Apoi, au fost introduse Uber Child Seat cu maşini în care există scaun pentru copil şi Uber Select cu maşini şi tarif premium.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net