Turist din Ungaria, căzut într-o râpă din Retezat

Ultima actualizare:

    Arhivă
Arhivă

Un turist din Ungaria, care s-a pierdut în cursul nopții de luni spre marți în zona barajului Gura Apelor din Retezat, a fost găsit de echipele Salvamont Hunedoara căzut pe un versant abrupt de la marginea lacului de acumulare, bărbatul fiind în viață.

La fața locului se află echipele de salvatori care încearcă să-l scoată pe turist din zona abruptă în care a căzut și de unde nu a mai putut să iasă din cauza versantului extrem de accidentat, a declarat, marți, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit Agerpres.

Din primele informații ale salvamontiștilor, bărbatul face parte dintr-un grup de nouă turiști din Ungaria, care și-au propus luni să înconjoare pe jos lacul de acumulare Gura Apelor. La un moment dat, un copil din grup s-a dus mai aproape de apă, iar tatăl său s-a dus să-l caute.

După o perioadă mai lungă de timp, copilul a revenit la grup, însă tatăl său nu a mai apărut. Din acest motiv, prietenii bărbatului au plecat să-l caute în zonă și au anunțat Salvamontul.

„Imediat ce s-a luminat de ziuă, turistul a fost găsit într-o zonă abruptă de pe un versant aflat la marginea lacului de acumulare, dar din care nu poate urca fără ajutor. Probabil a alunecat pe versant și nu a mai putut urca spre mal pentru că acolo este un grohotiș, iar terenul este friabil. Orice mișcare te duce la vale. Turistul comunică, probabil este puțin hipotermic”, a declarat șeful Salvamont Hunedoara.

Acțiunea este în desfășurare, salvamontiștii încercând să coboare în ajutorul turistului asigurați în corzi, pentru ca apoi să-l scoată din râpă și să-i acorde primul ajutor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canalul București   Dunăre  O anticipare din 1952 jpeg
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net