Tudorel Toader: «Încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA!»

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader precizează că încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA
Tudorel Toader precizează că încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA, întrucât comisia pentru această arhivă nu a fost constituită.

Toader face această precizare după ce preşedintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a spus sâmbătă că "în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiţi politic şi sub autoritate politică intră în arhiva SIPA", scrie news.ro.

”Simple precizări: 1. Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! 2. Voi solicita CSM să se consulte cu asociaţiile profesionale, apoi să detaşeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA !”, a scris duminică Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a scris sâmbătă pe Facebook că "în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiţi politic şi sub autoritate politică intră în arhiva SIPA şi au, implicit, acces necontrolat la informaţiile de acolo" şi a întrebat noua conducere a SGG cine din această instituţie, după publicarea HG 410/2017, a intrat în arhiva SIPA şi pe cine va delega să intre mai departe în arhivă.

Noul şef al SGG, fostul premier Victor Ponta, i-a răspuns lui Gîrbovan asigurând-o că "absolut nicio decizie nu va fi luată fără o serioasă consultare cu reprezentanţii magistraţilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net