Tudor Constantinescu, reţinut: «Mă trezeam din 3 în 3 ore»

Ultima actualizare:

    Tudor Constantinescu a fost ridicat joi  seara de pe aeroportul ”Henri Coandă”,  când se întorcea din Bodrum, Turcia
Tudor Constantinescu a fost ridicat joi seara de pe aeroportul ”Henri Coandă”, când se întorcea din Bodrum, Turcia

Reţineri în dosarul de evaziune fiscală la cluburi şi restaurante de lux. Printre încătuşaţi se află şi celebrul bucătar Tudor Constantinescu, care este patronul grupului Chocolat. Acesta este acuzat de coordonarea unui grup infracţional.

Afaceristul are 39 de ani şi a fost reţinut vineri dimineaţă (13 noiembrie) pentru 24 de ore. Procurorii DIICOT îl acuză că este şeful unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Constantinescu ar fi folosit un soft la casele de marcat pentru a ţine contabilitate dublă. Astfel că una plătea clientul, alta vedea statul. Impozitul era mai mic, câştigul mai mare. De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii, patronii raportau la Fisc cea mai mică sumă.

Patronul cofetăriilor Chocolat a anunţat, printr-un comunicat, că va colabora cu anchetatorii, pentru a demonstra că e nevinovat. În plus, el le cere iertare clienţilor şi le mulţumeşte angajaţilor.

Înainte de a fi ridicat de procurorii DIICOT, de pe aeroportul ”Henri Coandă”, Tudor Constantinescu, s-a plâns că este controlat prea des de autorităţile statului. „90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 32 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice”, a declarat patronul, care a devenit cunoscut în urma emisiunii “Top Chef”, de la Antena1, unde era jurat.Percheziţii au fost făcute şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. Cele din urmă sunt deţinute de Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, şi Cosmin Olăroiu, antrenor la Al Ahli - în Emiratele Arabe Unite. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat. Prejudiciul poate să depăşească 10 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net