Trupul Mitropolitului Banatului a fost depus la Catedrala din Timișoara

Ultima actualizare:

    Mitropolitul Banatului a murit
Mitropolitul Banatului a murit

Trupul neînsuflețit al mitropolitului Banatului, IPS Nicolae Corneanu, a fost depus, luni, la Catedrala din Timișoara, după o procesiune de la reședința mitropolitană, înmormântarea urmând să aibă loc miercuri, în prezența Preafericitului Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Reprezentanții Mitropoliei Banatului au anunțat, luni, că toți credincioșii și clericii vor putea să îi aducă un ultim omagiu IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, la Catedrala din Timișoara, unde a fost depus trupul neînsuflețit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"IPS Nicolae a fost depus, în procesiune, în Catedrala unde a slujit vreme de peste 50 de ani. Toți credincioșii și clericii vor putea trece pe la catafalcul său pentru a-i aduce un ultim și pios omagiu. Slujbele de pomenire și rugăciunile nu vor fi întrerupte nicio clipă, până în ziua înmormântării stabilită pentru miercuri, la ora 11.00. Menţionez, însă, că înainte de această slujbă de înmormântare va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preafericitul părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi și de preoți. În felul acesta îl cinstim pe cel care a fost arhipăstorul nostru vreme de aproape 52 de ani și care peste aproximativ două luni ar fi împlinit venerabila vârstă de 91 de ani", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentantul Mitropoliei Banatului, Marius Florescu.

IPS Nicolae Corneanu va fi înmormântat în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Apoi, testamentul mitropolitului Banatului va fi deschis în prezența patriarhului Daniel.

La Timișoara urmează 40 de zile de doliu, la finalul cărora Adunarea Eparhială va propune Sfântului Sinod numele celui care îi va urma lui IPS Nicolae în funcția de mitropolit al Banatului.

Patriarhul Daniel va conduce Mitropolia Banatului şi Arhiepiscopia Timişoarei, în calitate de locţiitor, până la alegerea noului chiriarh canonic, a anunţat, luni, Patriarhia Română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net