În tricou la patinoar! Asta-i luna lu’ Gerar?

Ultima actualizare:

    Vremea primăvăratecă a făcut  ca unii curajoşi să patineze în tricou (Fotografii: Dorin Constanda)
Vremea primăvăratecă a făcut ca unii curajoşi să patineze în tricou (Fotografii: Dorin Constanda)

Vremea frumoasă din majoritatea ţării a scos din case ieri mulţi români amatori de aer curat. În Bucureşti soarele care a strălucit toată ziua a umplut parcurile şi a redeschis unele terase.

Locurile de joacă pentru copii şi aleile au fost pline de la primele ore ale dimineţii. "Vremea asta te îmbie să ieşi la plimbare. iar copiii sunt foarte bucuroşi", ne povesteşte Mihaela în timp ce se chinuia să îi convingă să meargă acasă pe micuţii Antonie şi Andrei. Mulţi bucureşteni au luat plasă şi au ieşit din case îmbrăcaţi gros aşa că în scurt timp hainele au devenit o povară. „Din 1975 nu am mai prins un început de ianuarie aşa călduros", se miră Marcel Stoica, care stă cu soţia la o masă la o terasă în Parcul Cişmigiu din Capitală. Cei mai curajoşi au ieşit în şort şi nimeni nu se miră.

Aleile parcurilor au fost ieri pline de amatori de mişcare

simeon stalpnicul png

"Îmi place vremea asta pentru că acum la mine în Vancouver este foarte frig", declară canadianul Eric Custer, în timp ce alergă îmbrăcat sumar prin Parcul Herăstrău.

Pe patinoarul din Cişmigiu căldura a biruit aparatele de răcit care nu mai făceau faţă, aşa că sutele de amatori mergeau pe gheaţă topită în câteva locuri. „Stăm de trei ore pe arena de gheaţă, dar vremea asta frumoasă şi dorinţa de a face mişcare nu ne lasă să plecăm", ne explică Melania, una dintre patinatorii înfocaţi.

Unii bucureşteni au profitat de vremea frumoasă şi au stat la terase

simeon stalpnicul png

Copiii au luat cu asalt locurile de joacă şi  s-au distrat ore întregi

simeon stalpnicul png

Un migdal din Buzău a înflorit în mijlocul iernii

Anomalie a naturii, din cauza iernii neobișnuit de calde. Un pom fructifer a înflorit cu două luni mai devreme decât ar fi fost normal. „Minunea" s-a petrecut în curtea unei familii din comuna buzoiană Breaza. Este vorba despre un migdal, pom specific zonei mediteraneene, care a găsit pe dealul Istriţa, aflat la Curbura Carpaţilor, o climă favorabilă. "Am fost surprinși să găsim în grădină acest pom înflorit. E ceva neobișnuit și ne miră pe toți, chiar și pe bunicii noștri care spun că nu au mai văzut așa ceva. Lucru bun nu este, clar!", spune Aurel Lupu, proprietarul migdalului. În zonă se spune că floarea de migdal este simbol al sosirii primăverii, însă niciodată aceste semne nu au apărut în mijlocul iernii. Sătenii din Breaza nu văd cu ochi buni graba care a pus stăpânire pe natură.

Temperaturi de primăvară toată săptămâna

Afară parcă-i primăvară! Am avut, ieri, o maximă de 16 grade, înregistrată la Ploieşti, şi un soare strălucitor, în majoritatea zonelor ţării. În Capitală, termometrele au arătat 14 grade, la amiază. Anul trecut, fix pe 12 ianuarie, maxima a fost de 6 grade şi a fost înregistrată la Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. Totuşi, recordul de temperatură ridicată în luna ianuarie a fost atins în 2002, când în data de 29, au fost 20 de grade, la Craiova şi la Drobeta Turnu Severin.

Deşi suntem la mijlocul lunii ianuarie, meteorologii spun că, şi în zilele următoare, vom avea maxime de 12- 13 grade Celsius. „Regimul termic din această săptămână va fi mai ridicat decât în mod normal, deşi temperaturile vor mai scădea. Astăzi, maxima va fi de 12 - 13 grade în sudul Olteniei. Mâine, aceeaşi temperatură se va întregistra în Banat, iar, miercuri, în Banat şi Dobrogea. Există posibilitatea unor ninsori slabe în nordul Carpaţilor Orientali, iar în nopţile de joi spre vineri şi vineri spre sâmbătă, pot apărea lapoviţe şi ninsori slabe în jumătatea de nord a ţării", ne-a declarat meteorologul Constanţa Vâlciu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie. (Oana Neacşu)

Un pensionar a făcut baie în mare

Sute de oameni au profitat de temperaturile ridicate, şi-au lăsat acasă fularele şi mănuşile şi au ieşit la plimbare pe plaja din Mamaia. Un pensionar mai curajos a făcut chiar şi baie în mare. La 67 de ani, Nicu Ghişerel este sănătos tun. Îşi menține condiția fizică alergând zilnic, iar când vremea îi permite nu ezită să se arunce în apa mării, fie vară, fie iarnă. „Este splendid. Baia în mare a fost super. Nu e prima dată când fac asta", a spus Nicu Ghişerel, pentru Neptun Tv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net