Trenul Regal va face un traseu-omagiu, de 1 decembrie

Ultima actualizare:

    Principesa Margareta și Principele Radu se vor afla în Trenul Regal
Principesa Margareta și Principele Radu se vor afla în Trenul Regal

În semn de omagiu adus regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea acestuia în ţară, Trenul Regal va efectua, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, itinerariul „Trenului Aducerii Aminte”, scrie Mediafax. Astfel, Familia regală va călători pe traseul Turnu Severin – Bucureşti.

Pe 8 mai 1866, principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. Pe 10 mai, principele suveran intra în Capitală, iar, pe 29 iunie, era adoptată constituţia în care, pentru prima oară în istorie, ţara noastră era denumită „România.

Anul acesta, Principesa moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, vor parcurge, cu Trenul Regal, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Dâmboviţa, încheind călătoria la Bucureşti.

„Trenul Aducerii Aminte” se va opri în gara Turnu Severin, pe 30 noiembrie, la ora 15.30, unde va putea fi vizitat până la ora 21.00.

Familia regală va participa la întâlniri cu reprezentanţii autorităţii locale, cu oameni de cultură şi artă, precum şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii din judeţul Mehedinţi.

Este în tradiţia Familiei regale folosirea călătoriei cu Trenul Regal pentru un scop social, cultural, educaţional, caritabil. Anul acesta, în urma tragicului incendiu din Capitală, în care un mare număr de tineri şi-au pierdut viaţa sau au fost grav răniţi, Familia regală a decis să organizeze, pe durata călătoriei cu „Trenul Aducerii Aminte”, un eveniment dedicat strângerii de fonduri. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu companii medicale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Proiectul medical căruia fondurile îi sunt destinate va fi anunţat în scurt timp.

Trenul Regal va pleca, în dimineaţa de 1 decembrie, din gara Turnu Severin, la ora 8.30, iar prima oprire va avea loc în gara Filiaşi, la ora 10.49, unde va opri pentru 10 minute, apoi în gara din Craiova, la ora 11.40, unde trenul va staţiona 20 de minute, iar Familia regală va vizita o expoziţie amplasată în incinta gării.

A treia oprire va avea loc în gara din Slatina, la ora 13.10, pentru 10 minute, şi a patra oprire va avea loc în oraşul Titu, la ora 16.13, unde trenul va staţiona 12 minute. Gara din Titu este istoric legată de regele Carol I şi de regina Elisabeta. Suveranii îşi aşteptau adesea musafirii oficiali la Titu, unde se urcau în tren şi parcurgeau drumul către Bucureşti - Cotroceni, alături de invitaţii regali din străinătate.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie, va fi la gara regală Băneasa, la ora 17.16. Toţi cei care vor dori să întâmpine Familia regală şi să vadă Trenul Regal în gara oraşului lor sunt bineveniţi, se arată în acelaşi comunicat.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net