A treia zi de protest la Pitești! Copiii și părinții luptă pentru transferarea unui minor considerat violent

Ultima actualizare:

    Copiii au fost amenințați că li se va scădea nota la purtare, dar continuă să protestezeFoto: Click!
Copiii au fost amenințați că li se va scădea nota la purtare, dar continuă să protestezeFoto: Click!

Este a treia zi de protest la Școala Gimnazială I.L Caragiale din Pitești. 29 de copii de clasa a VII-a refuză să intre la ore, dacă la cursuri este prezent și colegul lor despre care spun că ar fi violent. Inspectoratul Școlar Argeș a „ordonat” ca minorilor să le fie puse absențe, iar la 10 absențe vor avea nota scăzută la purtare. Profesorii și-au ținut orele doar cu un singur elev, minorul despre care colegii lui spun că este agresiv verbal și fizic.

În ciuda faptului că au apărut informații conform cărora minorul respectiv ar avea ADHD, părinții copiilor ce protestează de trei zile susțin că nu există niciun act care să dovedească acest lucru și că elevul respectiv este extrem de agresiv cu colegii lui. Copiii de la clasa a VII-a vor ca băiatul să fie transferat, susținând că nu se mai pot concentra la școală, că le este frică de el și că nimeni nu îi ascultă. Minorul a mai fost transferat de la patru școli și cinci clase, însă Inspectoratul Școlar Argeș susține că băiatul nu a fost integrat de către colegii lui. 

„Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinţii către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă faţă de colegul lor”, a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeș, citat de digi24.

Cu toate acestea, părinții au trimis sesizări încă din iunie, dar Inspectoratul Școlar Argeș a susținut inițial că nu știe despre ce e vorba, până când situația a început să fie mediatizată. Colegii băiatului susțin că la ei în clasă există o fetiță cu ADHD, care a fost integrată și că nu este vorba intoleranță împotriva minorului considerat agresiv. Copiii sunt susținuți de părinți și, în pofida presiunilor și a tentativelor de intimidare a acestora, elevii continuă să protesteze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net