Transalpina, filmată cu drona. Imagini deosebite VIDEO

Ultima actualizare:

    Transalpina, filmată cu drona. Imaginile sunt de-a dreptul senzaţionale Foto: Captură Youtube
Transalpina, filmată cu drona. Imaginile sunt de-a dreptul senzaţionale Foto: Captură Youtube

Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, a fost filmată cu o dronă, imaginile surprinse fiind de-a dreptul incredibile. Iată imagini cu Transalpina, filmată cu drona.

Cel mai înalt drum din țară, a fost filmat cu o dronă de către Răzvan Baciu, un producător video care deține mai multe site-uri. Imaginile respective au fost publicate pe site-ul acestuia, razvanbb.ro.

Transalpina, filmată cu drona. Drumul şerpuieşte de-a lungul muntelui, ajungând până la o înălţime de 2145 metri, în pasul Urdele. Transalpina a fost deschisă oficial circulaţiei în urmă cu aproximativ două săptămâni şi a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale României. După cum se poate vedea din imagini, drumul este aglomerat și foarte circulat. Mii de maşini străbat zilnic cea mai înaltă şosea din ţară.

Transalpina, filmată cu drona. Are aproape 150 de kilometri

Transalpina, filmată cu drona. „Drumul Regelui“ sau Transalpina străbate judeţele Alba, Gorj şi Vâlcea pe o distanţă de 148 de kilometri, iar în punctul cel mai înalt, în Pasul Urdele, şoseaua atinge cota de 2.145 de metri, depăşind cu peste 100 de metri Transfăgărăşanul. Calea de acces de peste munţi către Ardeal a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizată parţial în perioada interbelică, de către regele Carol al II-lea, de unde vine şi denumirea de „Drumul Regelui“.

Transalpina, filmată cu drona. Când a fost construită şoseaua

Transalpina, filmată cu drona. Înainte de a fi amenajat nu era decât o potecă folosită pentru deplasarea produselor cu ajutorul cailor sau al măgarilor. Regele Carol al II-a a venit de la Sarmizegetusa pe această cale, traversând munţii, şi a propus amenajarea unui drum adevărat, pentru a crea astfel o legătură între Ardeal şi Oltenia. Lucrările au început în primăvara anului 1934 şi aveau să fie finalizate doi ani mai târziu.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net