«Vatman, mai dă-mi o bere!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vrei să te plimbi prin Timişoara şi să bei o bere, în acelaşi timp? Începând de ieri, poţi face asta cu ajutorul tramvaiului-berărie. Cu 60 de lei pe kilometru, poţi închiria, împreună cu un grup de prieteni, întregul vagon.

Tramvaiul-berărie circulă, de ieri, pe toate liniile din Timişoara. Fabricat în Germania în 1976, tramvaiul model Wegman GT4D a fost modificat special de Regia Autonomă de Transport a oraşului. Are 32 de locuri, bar (cu două dozatoare de bere, aparat de cafea, chiuvetă cu apă, frigidere, cuptor cu microunde), toaletă, două ecrane LCD, instalaţie de sunet, instalaţie de climatizare, camere video şi wireless.

Vatmanul abia aşteaptă să plimbe şi turişti străini

simeon stalpnicul png

"Pe lângă bere, clienţii vor fi serviţi cu mâncare specifică acestor băuturi. De exemplu, acei cârnăciori nemţeşti. Încercăm să oferim totul la un preţ mai mic decât cele practicate în berăriile din centru oraşului", a spus Andrei Rein, cel care se ocupă de servirea clienţilor.

simeon stalpnicul png

Tarifele de închiriere sunt de 60 de lei pe kilometru pentru un grup, fără ghid, 135 de lei pe kilometru cu ghid care îţi oferă detalii despre centrul istoric al oraşului şi 140 de lei ora de staţionare. Amenajarea tramvaiului s-a făcut în doar trei luni de regia de transport, cu sprijinul Primăriei Timişoara. Costurile s-au ridicat la 40.000 de lei şi vor fi amortizate în cel mult doi ani.

Vagonul are o capacitate de 32 de locuri

simeon stalpnicul png

În România mai există un tramvai asemănător, însă funcţionează ca şi restaurant şi deserveşte turiştii din Sibiu. Cel din Timişoara este unic, pentru că funcţionează ca tramvai-berărie. Primarul Nicolae Robu spune că aceasta este noua atracţie a oraşului şi speră să aducă tot mai mulţi turişti în Timişoara.

Angajaţii au vândut ieri primele pahare de bere

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net