Trăieşte printre ruinele fabricii în care a lucrat

Ultima actualizare:

    Femeia spune că a cerut ajutorul autorităţilor locale, însă fără nici un rezultat
Femeia spune că a cerut ajutorul autorităţilor locale, însă fără nici un rezultat

O femeie din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, fostă angajată a fabricii care producea cărămidă, trăieşte împreună cu concubinul ei printre ruinele fostului colos industrial. Nu au apă, nici curent electric, iar în loc de WC au o ţeavă.

Ruinele fostei fabrici de cărămidă din Ţăndărei se zăresc de la capătul şoselei care duce spre Constanţa. Cele câteva ziduri care au mai rămas în picioare în urma demolării amintesc de ceea ce a fost în trecut colosul industrial al prăfuitului oraş din Bărăgan care, înainte de 1989, producea şi exporta cărămidă arsă în întreg spaţiul sovietic. Aici a lucrat vreme de 30 de ani şi Luminiţa Nădrag, verificând, alături de alte muncitoare, cărămida care părăsea liniile de producţie. Femeia a primit de la conducerea unităţii un spaţiu locativ într-unul din cele două blocuri de nefamilişti ridicate chiar în curtea fabricii. Timpul a trecut, fabrica şi-a sistat progresiv producţia, până când s-a închis. Cu toate acestea, Luminiţa Nădrag a rămas în spaţiul pe care l-a primit.


    Acesta este „blocul” în care locuiesc Luminiţa şi Mihai
Acesta este „blocul” în care locuiesc Luminiţa şi Mihai

Au trecut şase ani de când fabrica a fost demolată. Alături îi este Mihai Olaru, concubinul ei. „Mi-a venit greu să mă rup de aceste locuri. Aici mi-am trăit toată viaţa. Am încercat să facem demersuri la autorităţi să ne dea altă casă, dar s-a promis, şi nimic mai mult”, a povestit femeia pentru adevarul.ro.

simeon stalpnicul png

Blocul în care trăiesc cei doi se prăvăleşte pe zi ce trece. Spaţiul pe care ei îl împart se află la etajul 1 al imobilului. Ca să nu bată ploaia au acoperit geamurile şi tavanul cu folie de plastic. Mai mult, casa nu este racordată la reţeaua de apă curentă sau electricitate, iar pentru necesităţile fiziologice, oamenii au legat o ţeavă care se scurge într-o canalizare de la subsolul blocului. „Când miroase prea tare, aruncăm cu var în groapa de la subsol”, mărturiseşte Mihai Olaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net