Trăiesc cu teama că ploile le vor duce casele la vale

Ultima actualizare:

    Casele oamenilor sunt crăpate ca după bombardament
Casele oamenilor sunt crăpate ca după bombardament

Iadul parcă s-a coborât în judeţul Gorj! Alunecările de teren de acum câţiva ani, din comuna Prigoria, s-au reactivat după ploile torenţiale din ultimele zile. Oamenii se tem pentru viaţa lor, mai ales că de câteva zile plouă necontenit. Cel mai frică le este noaptea, temându-se să nu le pice tavanul şi pereţii în cap!

„A fugit terenul şi casa este dărâmată şi pe afară şi pe dinăuntru. Ne temem, căci ne-a căzut tavanul şi nu avem unde să ne mutăm. Sunt mai multe familii afectate. Casele crapă puţin câte puţin. Pe pereţi, prin crăpături va intra frigul în casă, că degeaba lipim pe la crăpături că se face la loc. Este greu”, se vaită Aurelia Pârjol din Prigoria.

Drumul judeţean e la un pas să se surpe
Drumul judeţean e la un pas să se surpe

Din cauza alunecărilor de teren, comuna Prigoria riscă să rămână şi fără apă potabilă, şi fără drumul judeţean care-i leagă de civilizaţie. „Sunt alunecări de teren care au afectat şi aducţiunea cu apă a comunei şi casele oamenilor. Drumul este şi el afectat şi riscăm să rămânem izolaţi. Când plouă, situaţia e şi mai gravă”, a afirmat viceprimarul Valeriu Cotojman de la Prigoria.

Plouă cât pentru două luni

Vreme cu fenomene extreme miercuri şi joi. Meteorologii ANM au emis avertizări pe bandă rulantă şi ieri, iar hidrologii sunt în alertă. Este ”cod galben” de ploi şi vânt, până mâine dimineaţă în jumătate din ţară. În sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse până la 50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla puternic în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55-65 km/h. În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa şi Tulcea şi în nordul judeţului Dâmboviţa, ploile ar putea să ajungă până la 90 l/mp, cam cât ar ploua în două luni. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net