Tragedie pe litoral: trei morţi şi alte persoane în pericol de înec

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Trei oameni şi-au pierdut viaţa luni la mare. Toţi au murit înecaţi în staţiunile Eforie Sud, Neptun şi 2 Mai. Intervenţia salvamarilor, deşi foarte promptă, a fost zadarnică. Cu toate că era arborat steagul roşu, victimele s-au aventurat în valuri, la distanţă mare de ţărm.

La Eforie Sud, zeci de oameni au asistat la o dramă. Un bărbat de 49 de ani din Vaslui a intrat în mare şi s-a îndepărtat zeci de metri de ţărm, deşi pe plajă era arborat steagul roşu care anunţă că valurile sunt mari şi periculoase.

"L-au luat curenţii şi la un moment dat a început să strige după ajutor. S-a scufundat de doua ori", a povestit un martor.

Turiştii de pe plajă au dat imediat alarma. Salvamarii l-au adus cât au putut de repede la mal. Medicii au încercat să îl readucă la viaţa pe bărbat şi preţ de aproape o oră l-au resuscitat. Rudele lui au asistat cu sufletul la gură şi au sperat într-o minune. În cele din urmă medicii au declarat decesul bărbatului.

Alţi doi bărbaţi şi-au pierdut viaşa în aceleaşi împrejurări, în staţiunile Neptun şi 2 Mai. O persoană a fost scoasă din mare la 2 Mai, a ajuns la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o readuce la viață. În Neptun, un bărbat a dispărut sub ape.

Mai norocoși au fost mai mulţi turiști, salvați în ultimul moment la Neptun şi Eforie Nord. La fel și la Mangalia, unde o persoană poate spune că și-a văzut moartea cu ochii.

În staţiunea Saturn, patru oameni au fost aduși la mal. Unul dintre ei, un bucureștean de 33 de ani, este în stare gravă. Medicii au reușit să îl resusciteze, iar un elicopter l-a transportat la Spitalul Județean, scrie romaniatv.net.

Salvamarii au declarat că luni au avut zeci de intervenții pentru a-i scoate pe turiștii imprudenți din apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net