Exclusiv! Tragedie aviatică la Brăila! Pilotul aeronavei a murit FOTO VIDEO

Ultima actualizare:

    Încă nu se cunosc date despre motivul prăbușirii Foto: adevarul.ro
Încă nu se cunosc date despre motivul prăbușirii Foto: adevarul.ro

Un avion utilitar de tip Antonov 2 s-a prăbușit, sâmbătă (1 august), într-o orezărie din comuna brăileană Stăncuța. La bordul aeronavei se aflau două persoane, printre care pilotul Costel Vâlcu (59 de ani). Acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator, înainte de a fi transportat cu elicopterul la București. Un coleg de-al pilotului a făcut declarații în exclusivitate pentru Click!

Aeronava aparține unei societăți din Galați și a fost închiriat pentru activități agricole de o altă societate din Brăila. Cele două victime au fost preluate de ambulante și au fost duse la Spitalul Judențean Brăila. Pilotul a decedat din cauza traumatismelor suferite, în urma unui stop cardio-respirator, înainte de a fi preluat de un elicopter ce trebuia să îl ducă la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, conform Adevărul. La bordul aeronavei se mai afla și mecanicul Viorel Frantz (59 de ani),din Galați,  care a suferit răni minore și se află în continuare la Spitalul Județean Brăila. Costel Vâlcu era din Brăila și era un pilot experimentat în aviația utilitară.

 «A lucrat tot timpul în aviația utilitară. A mai avut un eveniment de zbor în anii '80, tot cu avion An2, dar nu a fost deosebit de grav și s-a produs în timpul unui rulaj. Era un pilot cu experiență. Noi îl porecleam "Moș Costică", pentru că avea un aer calm și bătrânesc. A fost pilot din generația 1977, a făcut Șocala Militară de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, de la Bobocu», a declarat un fost coleg al pilotului Vâlcu, exclusiv pentru Click!

La bordul avionului se aflau 900 de kg de de îngrășăminte

Conform unor surse locale, la bordul avionului au fost găsite 900 de kg de azot. Avionul aparține firmei Pegas din Galați și a fost închiriat de o altă firmă din Brăila pentru a împrăștia îngrășământ. În urma verificărilor, s-a constata că substanța se afla în avion la momentul prăbușirii și că nu a fost împrăștiată pe câmp.

"La ora 7.42, am fost anunţaţi, prin apel la 112, de prăbuşirea unui avion utilitar, pe o orezărie din apropierea comunei Stăncuţa din judeţul Brăila. Din datele furnizate de cel care a făcut anunţul, două persoane au coborât din avion, una dintre ele cu răni mai grave", a spus colonelul Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila .  

Avionul a zburat doar câțiva metri

S-a demarat o anchetă pentru a afla care sunt cauzele prăbușirii avionului
S-a demarat o anchetă pentru a afla care sunt cauzele prăbușirii avionului

Se pare că avionul s-a desprins doar câțiva metri de sol, apoi i s-au blocat comenzile. La fața locului se desfășoară o anchetă complexă pentru a stabili cauzele care au dus la prăbușirea avionului de tip Antonov 2 (AN2). Deși aeronava a fost construită în 1980, aceeași sursă susține că este într-o stare bună de funcționare, iar pilotul avea aproximativ 6.000 de ore de zbor.

"La faţa locului sunt echipaje ale ISU, Poliţie, Jandarmerie, reprezentanţi ai Primăriei Stăncuţa şi un reprezentant al firmei care a închiriat avionul. În zonă bate vântul, însă nu într-atât de tare încât să ducă la prăbuşirea unui avion. Cauzele accidentului urmează a fi stabilite în urma anchetei", a adăugat Stoian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net