Tragedia de pe Snagov: «Dacă întârziam două secunde, erau toţi morţi»

Ultima actualizare:

    Administratorul  restaurantului, Gabriel  Oprea, a ajuns primul  la locul accidentuluiFoto: David Muntean
Administratorul restaurantului, Gabriel Oprea, a ajuns primul la locul accidentuluiFoto: David Muntean

Ţipete, gemete de durere şi mult sânge. Acesta e tabloul terifiant pe care l-au văzut sâmbătă noapte (13 iunie) cei care au ajuns primii la locul tragediei de pe Lacul Snagov. Un tânăr inconştient, la cârma unei ambarcaţiuni de mare viteză, i-a sfârtecat pur şi simplu pe oamenii dintr-o şalupă ce traversa lacul.

O seară liniştită s-a transformat într-un coşmar pentru câţiva tineri veniţi să se relaxeze la restaurantul “Dolce Vita” de pe malul Lacului Snagov. Au lăsat maşinile în apropierea debarcaderului central din Snagov şi au sunat la restaurant să ceară o şalupă care să-i ducă pe malul celălalt, aşa cum e obiceiul prin zonă.


    Scafandrii au căutat ore  în şir trupul neînsufleţit  al bărbatului de 60 de aniFoto: David Muntean
Scafandrii au căutat ore în şir trupul neînsufleţit al bărbatului de 60 de aniFoto: David Muntean

După ce au petrecut câteva ore pe terasa localului, cei patru, doi bărbaţi şi două femei, au vrut să se întoarcă la maşină. Puţin după miezul nopţii, ei s-au urcat în ambarcaţiunea Spat, folosită de restaurant pentru clienţi şi condusă de Ionuţ Conea. Alături de aceştia a mai urcat un localnic din zonă, în vârstă de 60 de ani.

Scafandrii au căutat ore  în şir trupul neînsufleţit  al bărbatului de 60 de ani
Scafandrii au căutat ore în şir trupul neînsufleţit al bărbatului de 60 de ani

În timp ce traversau lacul, şalupa cu cei şase oameni la bord a fost izbită în plin de o ambarcaţiune Commander, la bordul căreia se aflau Alexandru Popescu (27 de ani) şi alţi patru prieteni. Bubuitura produsă i-a alertat pe cei aflaţi pe terasa restaurantului. Administratorul localului alături de soţia sa şi câţiva prieteni au sărit într-o barcă şi au ajuns imediat la locul tragediei. “Dacă întârziam două secunde ar fi fost toţi morţi. Când am ajuns, şalupa aproape se scufunda, iar victimele gemeau de durere. Aveau răni grave la faţă şi la picioare. I-am mutat în barca noastră şi i-am adus la mal”, ne-a povestit administratorul restaurantului, Gabriel Oprea.

Cadavrul găsit după  10 ore a fost dus la IML
Cadavrul găsit după 10 ore a fost dus la IML

Salvatorii au alertat autorităţile, iar răniţii au fost preluaţi de ambulanţe. Printre aceştia o femeie de aproximativ 30 de ani, găsită în comă şi internată la Spitalul Floreasca. Tot la Floreasca a mai fost internat un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor, iar la Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare. Ionuţ Conea, care conducea şalupa restaurantului, a scăpat teafăr.

El a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero. În momentul impactului, bărbatul de 60 de ani a fost aruncat din barcă. Scafandrii i-au găsit trupul neînsufleţit ieri, în jurul orei 11.30, la 40 de metri de ambarcaţiunea care s-a scufundat la scurt timp după impact. Dacă în şalupa mică a fost carnagiu, tinerii din cealaltă ambarcaţiune nu s-au ales cu nici o zgârietură. Mărturie stă şalupa, care era ieri acostată lângă restaurantul Dolce Vita. Alexandru Popescu, cel vinovat de dezastru, a refuzat testarea cu etilotestul şi a fost dus la Spitalul Elias pentru analize.

300 de ambarcaţiuni circulă pe lac

Victimele se aflau  într-o şalupă a  restaurantului  Dolce Vita
Victimele se aflau într-o şalupă a restaurantului Dolce Vita
  • Lacul Snagov este situat la o distanţă de 30 km de Bucureşti, are o suprafaţă de 5,75 km pătraţi şi adâncimea maximă de 9 m.
  • În prezent, sunt înregistrate circa 700 de ambarcaţiuni la Primăria Snagov, dintre care 300 circulă efectiv pe lac.
  • Pe Lacul Snagov nu există indicatoare pentru viteză. Limita maximă de viteză în zona restaurantului Dolce Vita este de 40 km/h.

Așa arată o ambarcaţiune Commander

Lungime: 8,76 metriLăţimea punţii: 2,59 metriGreutate: 2,925 kgCapacitate rezervor: 492 litriNumăr locuri: 4Preţ estimat: 23.000 $


    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net