Medici din Timişoara, ridicaţi de poliţie pentru trafic de ovule

Ultima actualizare:

    Ovulele prelevate de la studente ajungeau la cupluri din străinătate (foto: Arhivă Click!)
Ovulele prelevate de la studente ajungeau la cupluri din străinătate (foto: Arhivă Click!)

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţi, joi, la un spital privat din Timişoara, după ce oamenii legii au primit informaţii că aici medicii ar face trafic cu ovule. Ancheta îi vizeză pe managerul spitalului, pe şefa de laborator, ambii cetăţeni greci, şi pe un medic specialist în fertilizare in vitro, cetăţean roman, informează Mediafax.

Medicii Spitalului Athena din Timişoara sunt acuzaţi că ar fi plătit mai multe studente cu câte 300 de euro pentru a accepta să li se recolteze ovulele. Acestea ajungea la cupluri care nu puteau avea copii din alte ţări al Europei, care, la rândul lor, plăteau câte 4.000 de euro spitalului pentru fertilizări in vitro.

Cei trei sunt cercetaţi pentru trafic de ocule şi au fost duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri. Ei sunt acuzaţi că au realizat venituri considerabile ilegal, plătind nişte tinere pentru prelevarea de ovule şi încasând mii de euro pentru fertilizări in vitro. În România şi în lume este interzis comeţul cu ovule, ele se pot dona benevol.

Citeşte şi:

200 de fete, racolate în traficul cu ovule

Adio, bebeluşi în eprubetă

În acest dosar se fac verificări şi în cazul a 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie inseminate cu ovulele fecundate, au precizat surse judiciare pentru agenţia Mediafax. În octombrie anul trecut, Spitalul Athena a fost implicat într-un alt scandal. Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au făcut atunci percheziţii, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
protest INQUAM Photos  jpg
image
image
image
image
image
image
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
zodii norocoase jpg
image png
Router Acer Predator Connect W6 FOTO Adrian Pogîngeanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net