Totul despre înscrierea copiilor la grădiniţă

Ultima actualizare:

Dacă te pregăteşti să-l înscrii pe cel mic la grădiniţă, va trebui să te interesezi de pe acum cu privire la actele şi documentele de care ai nevoie. Dosarul ar trebui întocmit din timp, tocmai pentru ca odată ce încep înscrierile, să nu mai pierzi vremea. Iată tot ce trebuie să ştii despre înregistrarea copiilor la grădiniţă în anul şcolar 2016-2017.

Înscrierile încep după Paşte 

Înscrierea la grădiniţă se face în baza unei note cu recomandări trimise de  Ministerul Educaţiei tuturor inspectoratelor şcolare din ţară. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat pentru Click! faptul că înscrierile la grădiniţă vor începe, cel mai probabil, după Paşte. „Noi avem toate procedurile şi metodologia puse la punct. Aşteptăm ca Ministerul Educaţiei să anunţe data exactă a înscrierilor”, ne-a declarat Marian Banu. 

Surse din cadrul  Ministerului Educaţiei au declarat că cei mici vor putea fi înregistraţi la grădiniţă după ce se încheie perioada de înscriere la clasa pregătitoare. Potrivit avocatnet.ro, înscrierile în clasa pregătitoare s-au desfăşurat anul acesta în perioada 29 februarie – 18 martie şi 30 martie – 8 aprilie. 

Atenţie! Fiecare grădiniţă va stabili propriul program de înscriere şi va pune la dispoziţia părinţilor toate informaţiile necesare. Dacă te-ai hotărât să-l duci pe cel mic la o anumită grădiniţă, ar trebui să iei deja legătura cu reprezentanţii acesteia, pentru a afla tot ce te interesează.

Acte de care ai nevoie

Pentru înscrierea celor mici la grădiniţă, părinţii au nevoie de anumite acte. Iată care sunt acestea!

  • Cererea de înscriere; 
  • Adeverinţele cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal); 
  • Certificatul de naştere al copilului (copie certificată);
  • Fişa medicală a copilului; 
  • Avizul epidemiologic. 

Înscrierea în unităţile de stat se face în mod gratuit, fără perceperea unei taxe. La momentul înscrierii, părinţii trebuie să încheie cu grădiniţa un contract educaţional ce include drepturile, dar şi obligaţiile acestora. 

Alege în funcţie de program

Grădiniţele sunt organizate după cum urmează: 

  • Grădiniţe cu program normal (5 ore pe zi) – asigură educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială; 
  • Grădiniţe cu program prelungit (10 ore pe zi) – asigură educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială, precum şi protecţia socială a acestora (hrană, supraveghere şi odihnă); 
  • Grădiniţe cu program săptămânal – asigură educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială, precum şi protecţia, hrana, supravegherea şi odihna celor proveniţi din medii sociale şi familii defavorizate, pe durata unei săptămâni. 

Tichete sociale pentru familiile defavorizate

Pentru a stimula frecventarea învăţământului preşcolar de către copiii care provin din familii defavorizate, statul oferă lunar tichete sociale în valoare de 50 de lei. Însă pentru a beneficia de aceşti bani, trebuie să îndeplineşti nişte condiţii: vârsta minimă a copilului trebuie să fie de 3 ani şi cea maximă de 6 ani, venitul lunar pe membru de familie trebuie să fie de maximum 283 lei. Tichetele sociale se pot folosi doar pentru cumpărarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte sau a rechizitelor. Acordarea tichetelor sociale este condiţionată de prezenţa zilnică a copilului la grădiniţă, exceptând absenţele motivate. 

image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
image
actualitate.net
image
actualitate.net