Tineri băgaţi în sicriu şi puşi să jure că nu au făcut sex

Ultima actualizare:

    Tinerii sunt băgaţi în sicriu cu lumânarea în mânăCaptura: info Huedin
Tinerii sunt băgaţi în sicriu cu lumânarea în mânăCaptura: info Huedin

Un preot din Huedin (judeţul Cluj) a fost filmat în timp ce punea mai mulţi tineri romi să jure în cadrul unui ritual special că nu au întreţinut relaţii sexuale. Apoi, preotul a încasat bani din partea lor şi a ţinut o slujbă specială.

Preotul pensionar Ioan Tonca a fost oprit de la slujire, după ce a fost filmat în timp ce oficia un ritual de jurământ, într-o biserică, pentru mai mulţi tineri romi, scrie portalul Info Huedin. Slujba specială a avut loc duminică, 1 martie. În imaginile filmate se vede cum trei tineri, doi bărbaţi şi o femeie, jură, întinşi într-un coşciug aşezat chiar în faţa altarului din biserică.

„Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus grav unul dintre tineri, care s-a jurat că nu a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra adusă în biserică. Apoi a venit rândul femeii să jure că nu şi-a înşelat soţul. Şi ca şi cum nu ar fi fost suficient, în imagini se vede cum preotul le cere romilor o sumă de bani, la începutul slujbei. Potrivit portalului Info Huedin, preotul Ioan Tonca nu se află la prima abatere gravă. În urmă cu doi ani, el a fost suspendat timp de trei luni, după ce a fost filmat ieşind dintr-un bar într-o stare avansată de ebrietate, precizează sursa citată. 


    Foto: info Huedin
Foto: info Huedin

Între timp, Ioan Tonca s-a pensionat, dar asta nu l-a oprit să ţină şi alte slujbe. Acum, imaginile filmate de mai mulţi tineri care au asistat la întreg ritualul au ajuns la Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, iar cazul a fost judecat de urgenţă chiar a doua zi. De această dată, ÎPS Andrei a decis să-l suspende definitiv pe Ioan Tonca, considerând că a dat dovadă de comportament „iresponsabil şi smintitor”.

„Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil şi smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, în şedinţa de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz şi, în conformitate cu Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârşirea lucrărilor sfinte. Conform aceloraşi prevederi, cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, se precizează într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net