Tichetul «Rabla» poate deveni avans pentru «Prima Maşină»

Ultima actualizare:

Veste bună pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă! Tichetul pe care îl obţii după casarea autoturismului vechi prin programul „Rabla” poate fi folosit, din acest an, ca avans la cumpărarea unei maşini noi prin programul „Prima Maşină”. Iată noutăţile!

Înainte de toate, trebuie să ştii că valoarea voucherului pe care îl obţii prin programul “Rabla” nu s-a schimbat faţă de anul trecut, fiind în continuare de 6.500 de lei. În al doilea rând, nu uita că avansul pentru o maşină nouă prin programul “Prima Maşină” trebuie să fie de minimum 5% din preţul de achiziţie. În acelaşi timp, preţul maşinii pe care vrei s-o cumperi nu trebuie să depăşească suma de 50.000 lei, fără TVA. 

Până acum, dacă voiai un autoturism nou, lucrurile erau foarte clare: fie renunţai la maşina veche şi te înscriai în programul “Rabla”, fie depuneai dosarul pentru programul “Prima Maşină”. Dacă optai pentru programul “Rabla”, în locul maşinii vechi primeai un tichet în valoare de 6.500 de lei, avansul tău pentru o maşină nouă. Iar apoi fie veneai cu bani de acasă, fie făceai un împrumut la bancă. Dacă alegeai programul “Prima Maşină”, trebuia să ai un avans de 5% din preţul de achiziţie. Problema era că aceşti bani sunt destul de dificil de strâns, iar ideea de a te împrumuta de două ori la bancă nu era deloc încurajatoare. Însă, acum mai există o variantă prin care cele două programe au fost corelate. Astfel, voucherul pe care îl primeşti la “Rabla” poate deveni avansul pentru un autoturism nou cumpărat prin “Prima Maşină”, care va debuta în această lună. Avantajul este că statul îţi dă, practic, banii de avans care acoperă acel procent de 5%. 

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

În acest an, plafonul alocat pentru “Prima Maşină” va fi de 100 de milioane de lei, faţă de 350 de milioane, cât au fost alocate anul trecut. Ca să te încadrezi, va trebui însă să respecţi nişte condiţii: 

  • La data solicitării creditului pentru “Prima Maşină”, titularul trebuie să aibă vârsta de 18 ani sau mai mult; 
  • De asemenea, titularul trebuie să fie la “Prima Maşină” pe numele lui; 
  • Clientul trebuie să achite un avans de 5% din preţul de achiziţie al mşinii noi; 
  • Clientul este obligat să asigure maşina cea nouă printr-o poliţă Casco; 
  • Autoturismul trebuie să fie nou, produs în spaţiul intercomunitar sau provenit din import. De asemenea, maşina trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5; 
  • Maşina trebuie cumpărată de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor;

Trebuie să mai ştii că dobânda pentru această finanţare este limitată la ROBOR la 6 luni plus o marjă de maximum 3% pe an.

Programul “Prima Maşină” va debuta la jumătatea lunii aprilie. 

În ceea ce priveşte “Rabla”, autoturismul pe care doreşti să îl casezi trebuie să aibă o vechime mai mare de 10 ani, iar pentru achiziţionarea unei maşini noi se foloseşte un singur tichet valoric. Programul va demara în luna mai, iar pentru casare trebuie să te adresezi firmelor colectoare REMAT. 

Cel mai scump autoturism te costă 9.700 €

Să presupunem că ai intrat în posesia tichetului “Rabla” în valoare de 6.500 de lei şi îl foloseşti ca avans pentru achiziţionarea celui mai scump autoturism pe care ţi-l permite „Prima Maşină”, adică în valoare de 50.000 lei.  Restul de bani - 43.500 lei - va trebui împrumutat de la o bancă. Dacă facem o conversie în euro, 1 euro fiind 4,5 lei, atunci va trebui să faci un credit de aproape 9.700 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net