Temperaturile scad cu 10 grade. Află de când

Ultima actualizare:

    Vremea se schimbă după 10 august. Vor fi ploi și descărcări electrice în toată țara
Vremea se schimbă după 10 august. Vor fi ploi și descărcări electrice în toată țara

Vremea se schimbă dramatic în următoarele zile, spun meteorologii români. Temperaturile ridicate se vor menține până miercuri, când vor scădea în toată țara cu până la zece grade. Iată prognoza meteo pe această săptămână!

Săptămâna a început cu temperature normale pentru această dată, situate între 30 și 33 de grade la nivel național. Vremea va rămâne caldă până miercuri, când vom avea parte de instabilitate atmosferică, fenomen care va dura până duminică, 14 august.   

În Banat, în primele trei zile ale săptămânii în care tocmai am intrat vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 31 de grade, în timpul zilei. Vreme se răcește considerabil în perioada 11-13 august, când media maximă în Banat va urca doar până la 22-23 de grade. În acest interval sunt așteptate averse. Apoi, vreme se încălzește iar și vom avea valori de până la 30 de grade.

În Transilvania vom avea cel mult 29 de grade, înregistrate pe 10 august. Între 12 și 13 august, vremea se va răci treptat, iar temperaturile vor scădea la 21-21 de grade în timpul zilei. Între 13 și 15 august nopțile vor fi reci, fiindcă temperaturile se vor situa între 10 și 11 grade. Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 11 și 12 august, când se pot înregistra și cantități de apă mai importante, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în general redusă.

În Muntenia, săptămâna a început cu temperaturi suportabile, de 30-31 de grade. O încălzire a vremii se va semnala din 10 august, când valorile vor crește până la 34-35 de grade, până la 11 august. Dar în intervalul 12 - 14 august vremea se va răcori semnificativ, înregistrându-se valori medii de 26-28 de grade, în timpul zilei, și între 14 și 18 grade, în timpul nopții. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată pe 11 și 12 august, când local vor fi averse, izolat posibil mai însemnate cantitativ.

În Moldova vremea se încălzește ușor în data de 10 august. Vor fi temperaturi de 32 de grade, în creștere cu circa 2 grade față de prima zi a acestei săptămâni. Începând cu data de 11 august vremea se va răcori semnificativ, astfel că până sâmbătă, 13 august, se vor înregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii august. Valorile maxime vor fi între 24 și 25 de grade. Pe 11 și 12 august sunt așteptate ploi și descărcări electrice, iar izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea, primele zile ale sătămânii vor fi caracterizate de un regim termic normal pentru această perioadă a anului. Vor fi temperaturi maxime de 29-30 de grade, în timpul zilei, și cel mult 18-20 de grade, în timpul nopții. În intervalul 12 - 14 august vremea se va răcori, urmând ca valorile medii din timpul zilei să se situeze între 26 și 28 de grade, iar cele minime nocturne să scadă spre 16-17 grade.

În Maramureș, procesul de încălzire a vremii va fi caracteristic pentru primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât maximele diurne vor marca o creștere, de la 26 de grade în prima zi, până la 29 de grade pe 10 august. Apoi, valorile vor scădea până la 21-22 de grade în intervalul 11-13 august. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată între 10 și 12 august, când vor fi averse pe arii extinse, izolat mai însemnate cantitativ. Apoi, vremea se va ameliora și doar trecător vor mai fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată.

În Oltenia se încălzește începând cu 10 august, valorile medii diurne vor crecând spre 32 de grade. Vremea se va răcori semnificativ în data de 13 august, urmând a se înregistra maxime termice de 25-26 de grade. În zilele de 14 și 15 august media temperaturilor maxime va crește spre 28-29 de grade. Pe 11 ș 12 august, la nivel local se vor semnala averse, posibil izolat mai însemnate cantitativ, iar în restul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariție a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi foarte redusă.

La munte, în primele 3 zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale climatologic, cu o medie diurnă regională de 18-20 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 10-11 grade. În perioada 11-13 august regimul termic va marca o scădere semnificativă, iar maximele diurne vor scădea spre o medie de 14 grade în data de 13 august, când și minimele nocturne vor coborî spre aproximativ 6 grade. În zilele următoare (14 și 15 august) vremea se va încălzi ușor. În această săptămână vor fi averse în fiecare zi. Între 11 și 12 august, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, punctiform, importante cantitativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net