Ai de luat bani d ela stat pentru taxa de poluare? Află în cât timp îi primeşti!

Ultima actualizare:

    Daniel Enache a plătit taxa de poluare, dar acum statul îi returnează banii cu țârâita
Daniel Enache a plătit taxa de poluare, dar acum statul îi returnează banii cu țârâita

Ai plătit taxa de poluare, dar ai dat statul în judecată și ai câștigat? Îți vei recupera banii, dar în tranșe, pe o perioadă de cinci ani.

Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, actualizate cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora, potrivit OUG 8/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare, anunță Mediafax.

Plăţile se suportă din sumele încasate din timbrul de mediu la bugetul Fondului pentru Mediu.

Cererile de restituire se depun de către contribuabili la autoritatea obligată prin hotărâre judecătorească să efectueze restituirea, respectiv Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sau Administraţia Fondului pentru Mediu, după caz.

Cererea trebuie să fie însoţită de hotărârea judecătorească executorie, în copie legalizată, o copie a actului de identitate şi împuternicirea reprezentantului legal, dacă este cazul și se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, putându-se prelungi în cazul solicitării de documente suplimentare. .

Plata pentru prima tranşă anuală se va face în luna următoare datei comunicării graficului de către Administraţia Fondului pentru Mediu organului fiscal, iar pentru următoarele tranşe anuale în lunile aprilie şi noiembrie ale fiecăruia dintre următorii patru ani, în funcţie de data depunerii cererii.

Înainte de efectuarea plăţii la fiecare tranşă, Fiscul verifică dacă contribuabilul are datorii neachitate, în acest caz realizând compensările legale.

Contribuabilii care au sume de primit, eventual rămase în urma compensării, vor fi programaţi de către Fisc pe o listă, transmisă în copie şi la Administraţiei Fondului pentru Mediu, fiind înştiinţaţi pentru data stabilită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net