Taxă obligatorie la Biserică pentru cine vrea să-și ia permisul auto

Ultima actualizare:

    Candidații din Târgoviște la examenul prntru obținerea permisului auto au de achitat o taxă Bisericii
Candidații din Târgoviște la examenul prntru obținerea permisului auto au de achitat o taxă Bisericii

Situație inedită pentru persoanele care vor să obțină permisul de conducere într-un oraș din țară. Este vorba despre Târgoviște, acolo unde, la intrarea în sala de examen care aparține de Seminarul Teologic, doritorii care intenționează să devină șoferi trebuie să achite o taxă obligatorie.

Candidații la examenul de obținere a permisului auto sunt obligați să achite înainte de a intra în sală o taxă de 10 lei. Suma nu este mare, însă această situație este cu totul și cu totul ineidită și, cum era de așteptat, a luat prin surprindere multă lume. Potrivit celor de la Recorder.ro, după ce persoana înscrisă la examen achită suma impusă, primește chitanța din partea Seminarului, care aparține de Arhiepiscopia Târgoviște.

Surprinzător este că Prefectura spune că sala este închiriată, suma integrală fiind deja achitată, și nu se cere taxă suplimentară pentru susținerea examenului. De cealaltă parte, conducerea Seminarului admite că cei 10 lei sunt încasați de ei, însă banii nu rămân în institut, ci îi virează mai departe. Unde, numai ei știu.


    Taxa percepută de Seminar nu are nicio legătură cu Prefectura, dar nici cu Seminarul, banii fiind ”trimiși mai departe”foto: recorder
Taxa percepută de Seminar nu are nicio legătură cu Prefectura, dar nici cu Seminarul, banii fiind ”trimiși mai departe”foto: recorder

Așadar, ”taxa de închirierea sălii” pe care participanții o achită suplimentar, pe lângă restul taxelor prevăzute de lege pentru obținerea permisului auto, este percepută de Seminar, însă nu are nicio legătură cu Prefectura, ei fiind cei care le-au achitat suma stabilită pentru închirierea sălii unde candidații dau examenul, iar reprezentanții Seminarul jură că taxa percepută de la candidați nu are nicio legătură cu instituția, spunând că, deși numele seminarului apare pe chitanță, banii ar fi virați către primărie.

Potrivit celor de la Digi 24, Arhiepiscopia ar încasa lunar aproximativ 20.000 de lei. Asta pentru că examenul se desfășoară două zile pe săptămână și durează două ore. Există 10 calculatoare, iar evaluarea unei persoane nu durează mai mult de 15 minute, de unde rezultă că se încasează 400 de lei pe oră, deci 2.400 de lei pe zi. 

Așadar, parteneriatul dintre Prefectură și Arhiepiscopie funcționează eficient și discret.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net